Volkswagen Polo 2015: Ruitenwisser gaat uit zichzelf aan en wil niet meer uit

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Diesel, Motorcode: CUS, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 55

Bij mijn Volkswagen Polo uit 2015 doet zich een rare storing voor. De ruitenwissers voor gaan namelijk uit zichzelf aan en zijn dan niet meer uit te krijgen. Dit probleem is spontaan ontstaan en het gebeurt op de meest willekeurige momenten. Ik heb trouwens geen regensensor die van invloed kan zijn op de ruitenwissers.

Hij blijft op interval heen en weer gaan, ondanks dat ik mijn ruitenwisserhendel in de uitstand heb gezet. Zet ik de hendel een tikje hoger (waardoor mijn ruitenwissers in principe sneller zouden moeten wissen), dan gaan ze minder snel heen en weer.

Als ik de auto uitzet, en de sleutel uit het slot haal en dan de auto opnieuw aanzet, dan blijft het probleem zich voordoen. Maar wanneer de auto gemiddeld langer dan 30 minuten uitstaat, dan lost het probleem zich vaak wel vanzelf op.

Heeft iemand een idee waar het probleem inzit? Is het de hendel en moet de stuurkolom vervangen worden? Of ligt het in de elektronica?

MCahill05

Geplaatst door MCahill05 , lid sinds 5 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 5 maanden geleden

Ik zou beginnen met uitlezen en meten op de schakelaar en motor.
Zomaar op de gok iets vervangen valt vaak tegen.

MCahill05, 5 maanden geleden

Dank je voor je antwoord. Ik ben voor dit probleem al naar een Volkswagen dealer geweest. Ze vonden ergens een foutcode en hebben die gereset (de precieze code en meer info heb ik helaas niet). Maar toen ik mijn auto daar bracht, deed het probleem zich niet voor.

Het probleem heeft zich toen een tijdje niet voorgedaan, maar het is recent toch weer teruggekomen. Is de enige oplossing mijn auto een tijd bij de dealer laten staan zodat ze alles kunnen checken? Of heeft het geen nut om dat te doen op een moment als het probleem zich niet voordoet?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.