Volkswagen Touran 2005: Ruitenwissers defect

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: BKC, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 77

Beste leden,

Mijn ruitenwissers voor deden het plots niet meer, zekering bij de accu bak bekeken allemaal goed.

Blijkt dat de auto verschillende diagrammen heeft en zekering/relais kastjes. Uiteindelijk de juiste gevonden maar daar zie ik geen relais weergave van de ruitenwissers. Kwam op site weleens nr 99 en199 tegen. Maar die heb ik niet.

Besloten om bij de motor de stekker te bekijken. Zit bij mij 1 motor en een stekker met 3 aangesloten Polen. Nu wilde ik het signaal meten maar krijg alleen op de canbus wit/paars continu stroom.

Aarde kabel is in orde dus zou je zeggen dat ik op de aansturende kabel spanning moet krijgen als ik contact maak en de hendel aan zet. Daar kreeg ik helaas geen meting op.

Las dat het mogelijk met het openstaan van de motorkap te maken kon hebben. Die gemanipuleerd maar nog geen signaal.

Daarop geprobeerd direct spanning te geven aan de rwmotor maar daar gebeurd niets op.

Mijn redenatie is dan dat de motor defect is maar het zit me niet lekker dat ik geen spanning op de stekker krijg.

Zie ik iets over het hoofd, begrijp vrij weinig van de canbus connectie dus kan dat een verklaring bieden of moet ik het toch in een kabelbreuk of de hendel zoeken. ruitenwisserpomp en achter werken op dezelfde hendel overigens wel.

Gaat mij wat boven de pet vandaag...

Sean83

Geplaatst door Sean83 , lid sinds 16 jaar geleden

4 Reacties

JdeP, 3 maanden geleden

Die wit/paarse draad zal een LIN-bus zijn.

Zie: https://www.mvwautotechniek.nl/lin-bus/

Succes

Sean83, 3 maanden geleden

Thanks voor je bericht, maar als ik het goed begrijp moet ik dus volgens het schema een + kunnen meten? Buiten het feit dat ik spanning meet via de lin bus.

JdeP, 3 maanden geleden

Op de zwart/rode draad zou idd accuspanning moeten staan.(zekering 30A)

Misschien draadbreuk of slecht 'contact' ?

Beste antwoord, geplaatst door Sean83, 3 maanden geleden

Bleek inderdaad een kabelbreuk te zijn op de voedingskabel. Nieuwe getrokken en alles loopt weer perfect.

Bedankt voor het lesje lin bus

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.