Volkswagen Golf III : schakel probleem !

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Versnelling 1 t/m 4 gaan super ! de achteruit en de 5e versnelling leggen wel goed in maar komen niet goed terug in hun stand.

vanuit de achteruit moet je de pook echt naar rechts duwen om de 1e versnelling in te leggen. Hetzelfde geld voor de 5e versnelling die echt voor de 4 moet worden gezet.

Iemand een oplossing ?

vrg de Jager

rhunter

Geplaatst door rhunter (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 15 jaar geleden

heb je dit probleem in 1 keer gekregen of is er tussentijds nog iets gebeurt/veranderd ?

Gr Stefan

Thijs11395 (0) PRO, 15 jaar geleden

Onze Golf had ook zoiets toen wij hem kochten. Zijdelings ging de pook erg stroef. Bij terugschakelen van 5 naar 4 of 3 moest je de pook duidelijk naar links helpen. Dit was met smeren van het stangenstelsel onder de motorkap opgelost.

Succes, Thijs

rhunter (0), 15 jaar geleden

Maar eens aan de slag gegaan met het stangenstelsel.....kost wat bloed zweet en tranen maar na heel wat demonteren, smeren gaat de versnelling inleggen weer als nieuw.
Deel voor deel los halen en testen....kom je vanzelf het stroeflopende deel tegen.

bedankt voor de adviezen.

Hans4040 (330) PRO, 15 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.