Volkswagen Polo 2004: schijfrem achter

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: ATD, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 74

Beste techneuten, hoe kan ik een vast zittende remzuiger terugstellen,met het terugdraai setje lukt het niet en een van de inbus bouten van de remblokhouder zit ook vast. Al van alles geprobeerd maar ben bang om de boel te verzieken.
Graag de gouden tip.
Alvast bedankt.

polonaise9N

Geplaatst door polonaise9N (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

kaleido 1 (1565) PRO, 3 jaar geleden

Als de zuiger niet terug wil , zit er iets niet goed in de klauw zelf , reviseren is dan het advies of een nieuwe , kloppen met een hamer op het deel waar de bout in vast zit wil nog wel eens helpen , niet te bang zijn, goed passend gereedschap gebruiken , desnoods een flinke tik op de kop van de bout.

    Zuiger 2 jaar geleden nog vrij soepel ingedraaid bij monteren nieuwe remblokken maar nu muurvast Ik vrees idd ook vervangen want de klauw is ook 16aar oud.Het trucje met de hamer heb ik alleen niet toegepast,maar ik kon uiteindelijk toch niet verder. Wordt vervolgt. - polonaise9N (0), 3 jaar geleden

patrickmk3 (0) PRO, 3 jaar geleden

weet ook zeker dat je het goeie gereedschap hebt ?
de ene zuiger draai je links om terug de andere zuiger rechts om.
jij moet rechts om draaien.

    Was me bekend dus dat was het probleem niet helaas.Zie ook opmerking bij kaleido 1 - polonaise9N (0), 3 jaar geleden

polonaise9N (0), 3 jaar geleden

Zie opmerkingen

patrickmk3 (0) PRO, 3 jaar geleden

dan zoals reeds aangegeven of klauw reviseren of nieuwe.

polonaise9N (0), 3 jaar geleden

zou de oorzaak kunnen zijn dat ik de handrem kabel niet los gemaakt heb?

kaleido 1 (1565) PRO, 3 jaar geleden

Zolang de hevel hellemaal op de aanslag zit niet.

polonaise9N (0), 3 jaar geleden

Dank voor jullie adviezen.Heb nog geen tijd gehad om het karwei af te maken. Wordt waarschijnlijk dit weekend.Maar zo gauw het af is laat ik de afloop weten.
Gr. polonaise9N

polonaise9N (0), 3 jaar geleden

Heb vorige week al een berichtje ingestuurd maar dat is blijkbaar niet door gekomen.
Het probleem met de remzuiger is opgelost,ik heb een nieuw terugstel setje gekocht en daar is het wel mee gelukt de zuiger terug te draaien. Ook de vastzittende inbus bout is met wat kruipolie en het ff laten schrikken los gekomen , dus de hele klus is weer als nieuw.Nogmaals bedankt voor jullie tips ,
vr.gr. polonaise9N

patrickmk3 (0) PRO, 3 jaar geleden

Mooi dat het gelukt is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.