Volkswagen Passat: Schokbrekers achter vervangen, is er verschil tussen gas en olie

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo,

Ik heb al aantal jaren een Passat, had hieronder gasschokbrekers met hulpveren, aangezien ik vaak zwaar beladen ben, zakte de achterkant van de auto weinig.

Bij de APK was er 1 schokbreker lek, en heb deze vervangen door 2 nieuwe olie schokbrekers, maar nu zakt de achterkant wel, komt dit doordat het olieschokberekers zijn, of zijn de veren op?
Maakt het zoveel uit tussen gas en olie?

De hulpveren zijn uiteraard van de oude afgehaald en om de nieuwe schokbrekers geplaatst.

Alvast bedankt, graag uw reactie's?

Mercedes 200D

Geplaatst door Mercedes 200D (105) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

gasschokbreker helpt mee als een soort veer. (hoe verder hij inveert hoe stugger de gasschokbreker wordt.) die met olie heeft over de hele weg dezelfde demping.

Santa (0), 16 jaar geleden

Indien je de auto vaak zwaar belaadt en hij gaat in de kont hangen, dan moet je geen gasdempers monteren maar hulpveren....

Veren dragen de auto, dempers behoren de bewegingen van de vering te neutraliseren.

Wat hierboven beschreven wordt is feitelijk niks meer dan een probleem in de draagkracht van de veren op te lossen met het neveneffect van gasgevulde schokdempers.....

Maar ja, het kan wel. Maar er kan nog wel veel meer...............

Mercedes 200D (105), 15 jaar geleden

Bedankt voor jullie reactie's, ik ga op zoek naar een setje hulpveren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.