Volkswagen Golf V: Schokken bij wegrijden

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI 105 pk

Bij het wegrijden schokt de auto redelijk snel. Er moet wat meer gas bij worden gegeven dan anders en bij het starten schudt de versnellingspook. Dit terwijl de koppeling toch is ingedrukt. Ik denk dat het mechanisme in het vliegwiel lam is, maar wil dit toch graag zeker weten i.v.m. met de dure reperatiekosten.

Yke Geert

Geplaatst door Yke Geert (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

indien de motor schokt bij het oplaten komen van de koppeling zou het kunnen dat het 2-massavliegwiel defect is geraakt, gezien de leeftijd van de auto zou je misschien in aanmerking kunnen komen voor coulance. daarvoor zul je het probleem moeten bespreken met de dealer.

paul,

Yke Geert (0), 17 jaar geleden

Bedankt Paul,

Ik heb ondertussen contact gehad met de dealer en het blijkt dat veel van de vliegwielen in dit type stuk gaan. Ik ga nu contact opnemen met PON voor eventuele coulance.

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

eigelijk hoort de dealer dit voor jou te doen.... een dealer is namelijk een aanspreekpunt deze onderhoud de contacten met pon.

paul,

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Mee eens,de dealer kan direct zien of het onder coulance valt (hoef je pon niet voor te bellen),je hoeft dan alleen een afspraak te maken voor reparatie en de dealer regelt de rest.

Ricky,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.