Volkswagen Golf: Schokken motor en slechte start (beide bij warme motor)

Bouwjaar: 1992

Hoi iedereen,

ik rij met een golf III 1400cc benzine bouwjaar 1992. Nu heb ik sinds een tijdje het probleem dat hij bij een warme motor begint te schokken en daarna meestal uitvalt. Als dit gebeurd dan kan ik pas na 5 minuten terug starten, eerder start hij niet.

Ik heb de auto vorige week bij de dealer binnen gedaan om te laten uitlezen en deze heeft het temperatuurcontact vervangen.

Nu heeft de wagen een kleine week perfect gereden, maar gisteren zat ik op de snelweg en begon hij ineens weer te schokken (hij is echter niet stilgevallen omdat ik me meteen op de pechstrook gezet heb en de wagen stationair heb laten draaien; dit vond ik dan ook best gek). M'n dealer denkt aan de bobijn of de delco maar dan vraag ik me af waarom de motor als ie koud staat perfect werkt en bij het stationair laten draaien valt ie niet stil.

+ De bougies zijn nog geen jaar geleden vervangen,
+ thermostaat is 2 jaar geleden vervangen,
+ nu recent het temperatuurcontact ook;
+ delcokap en rotor zijn 3 maand oud
+ bougiekabels zijn doorgemeten en geven goed door
+ bij het uitlezen gaf de computer maar 1 fout en dat was het temperatuurcontact.

Als er misschien iemand tips heeft, ik heb hier al veel gelezen maar nog niet echt iets specifiek voor mijn probleem gezien. Ik begin een beetje te denken aan het relais 167 voor de brandsofpomp maar daar ben ik helemaal niet zeker van..

Elke tip is welkom.

m.v.g.

Jo

Joo

Geplaatst door Joo (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Joo (0), 18 jaar geleden

Hoi,
ik heb dit weekend de bobijn nagekeken en deze geeft een mooie vonk door. Dus die optie valt ook al af.

groeten,

ps: enige reactie is welkom.. :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.