Volkswagen Golf: verzuipen

Bouwjaar: 1996

Hallo ik heb een Golf 3 staan die heeft de tank geheel leeg gereden . toen weer vol getankt en de motor slaat niet aan.Auto afgesleept en uitgelezen geen storingen bij kontrole van div dingen bleek dat de cenrtale injector niet werkte.Krijgt wel spanning van de regeleenheid. We hebben een nieuwe besteld volgens bosch nummer en die er ingezet.Maar als je nu de auto op kontact zet spuit de injector een grote hoeveelheid benzine in en stopt dan maar als je door start dan spuit de injector het gasklephuis geheel vol met als gevold hij verzuipt kompleet.Wie weet wat hier aan de hand kan zijn graag jullie meening of advies.

Groeten Bert

Bert deLeeuw

Geplaatst door Bert deLeeuw (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Bert,
De injector krijgt massa uit de regeleenheid geen plus die komt van het hoofdrelais
Meet eens of de min niet constant aan massa ligt doordat de draad ergens is doorgeschuurd.

Hans

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Zo te horen blijft de nieuwe injector open staan. bij het op contact zetten mag hij n.l. niet spuiten. Geeft pas pulserend benzine tijdens het draaien van de startmotor. Benzine straal is alleen continu bij volgas (accelereren)

trek de steker van de injector er eens af en zet de auto eens op contact. Als hij dan nog spuit het volgende checken.

Check het volgende eens, zijn de pers en retour van de brandstof weer juist op het inspuitblok aangesloten.
Zijn de O-ringen van de injector allemaal juist gemonteerd en nog heel.

Dit in orde; op naar de boschdienst en de nieuwe injector laten testen/ reinigen. Het zou kunnen dat ie inwendig verkleeft is met een of ander conserveringsmiddel.

Bert deLeeuw (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo ik had alles al doorgemeten allemaal prima.Maar ik haalde toevallig de 4 polige stekker van de themp sensor af terwijl het kontact aan stond en hoorde van alles klicken en de stappenmotor begon heen en weer te gaan en toen ik starte liep de motor direct normaal . Proefrit gemaakt rijd prima , klant haalt de auto op na half uur belt deze dat de auto is afgeslagen en niet meer aan de praat te krijgen . Wat nu ?

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

nieuwe tempsonde inzetten.

Bert deLeeuw (0) PRO, 18 jaar geleden

ik heb de thempsonde vervangen maar zonder resultaat. iemand nog suggesties?
gr.bert

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Bert,

Heb je ook het lambdasingnaal gemeten toen de motor weer liep.

Hans

Bert deLeeuw (0) PRO, 18 jaar geleden

Nee Hans dit heb ik niet gedaan maar als ik mij goed herinner heeft hij de kat ook leeg gehaald. Toen de motor liep reed de auto prima proefrit gemaakt +/- half uur verschillende boodschappen gehaald met deze auto alles oke.Klant haalt de auto op en na +/- 1 km slaat af en niet meer aan de praat te krijgen spuit grote hoeveelheid benzine in (verzuipt).

Bert

Bert deLeeuw (0) PRO, 18 jaar geleden

Nou ik heb de kabels die naar de injector gaan verlegt liepen aan de achterkant v/d cilinderkop en nu aan de voorkant en auto rijdt weer prima ik heb er nu zo +/- 65km mee gereden en alles goed.

Groeten Bert

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Zou de draad dan toch tegen de massa zijn doorgeschuurd,ik heb dat wel eens vaker gezien.
Hopelijk blijft het nu goed.

Hans

Bert deLeeuw (0) PRO, 18 jaar geleden

Oke bedankt voor jullie reactie`s en het meedenken.
Groeten Bert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.