Volkswagen Golf: Start slecht bij koud en/of vochtig weer

Bouwjaar: 1995

Mijn Golf CL 1.8 start slecht bij koud en/of nat weer. Dit is bijna een jaar geleden begonnen na een hele koude nacht. Daarvoor totaal geen problemen gehad. Ik heb de verdeelkap, de rotor, de bougies, de kabels en de accu vervangen maar het probleem is er nog steeds. Het valt op dat zodra het niet vochtig is de motor in een keer zonder problemen start. Bij vochtig weer start ie niet alleen moeilijk maar loopt hij ook de eerste kilometer niet echt lekker en heeft de neiging tot afslaan. (wat ook soms gebeurt)Wanneer de motor warm is loopt ie als een zonnetje en heb ik de hele verdere dag nergens meer last van. Ook niet van slecht starten dus. Het is echt alleen 's-ochtends als hij een nacht voor de deur heeft gestaan en het koud of vochtig is geweest. Rara wat zou dit kunnen zijn? Wellicht wat suggesties voor ik naar de garage ga?? Bij voorbaat dank.

Ruud10615

Geplaatst door Ruud10615 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

dupl-u-16847-5dd14a0b63761+Peter uit Soest (0), 18 jaar geleden

De onderdelen die je vervangen hebt inspuiten met WD40 (in spuitbus) of met een vochtwerend middel (maar WD40 is echt een alleskunner, een blauwe kleine spuitbus met gele letters WD40 en kost 5 euro). Is een smeermiddel, een contactmiddel, een losmaakmiddel voor vastgerotte bouten, een vochtweermiddel. En doordat het een contactmiddel is en vochtwerend kan je je bougiedoppen van binnen mee inspuiten. Overtollige wegvegen met een doek.

Misschien is het de koudstartinrichting die niet de juiste gegevens meet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.