Volkswagen Golf 1.6: Schommelen op de weg

Bouwjaar: 1999

Hello beste mensen

Ik heb een Golf 1.6 Basic uit 1999, de auto trok naar links, ben ik naar de dealer terug geweest en ze hebben de auto uitgelijnd en toch trekt hij beetje naar rechts, volgens de dealer (verkoper eigenlijk) ligt het aan de banden, die zijn niet even veel versleten en soms voel ik een schommel, bij een drempel of soms gewoon op de snelweg voel ik dat de auto beetje schommelt, schommelen van rechts naar links. Kan naar rechts trekken en schommelen met elkaar te maken hebben en wat kan de oorzaak van het schommelen zijn?

Alvast bedankt

Gr
Ari

Arido

Geplaatst door Arido (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

dat wat de banden betreft is heel simpel na te gaan, zet het linkerwiel rechts en rchter wiel links, trekt hij dan de andere kant uit zit het idd in de banden,

probeer anders een de achterste banden voor.

Arido (0), 19 jaar geleden

Bedankt, dat ga ik doen, maar hoe zit het met schommelen, heeft het ook te maken met banden of is het iets anders?

Gr
Ari

Rein9365 (0), 19 jaar geleden

Het schommelen kan inderdaad van de banden komen, maar dan is 99 van de honderd keer het binnenwerk van de band gescheurd.
Met andere woorden, de band kan ieder moment klappen.
Dit is gewoon gevaarlijk.
Laat de banden bij een bandenspecialist controleren voor je eigen en medeweggebruikers veiligheid.

Arido (0), 19 jaar geleden

maar de banden zien er niet echt oud van buiten, ze zijn natuurlijk ook niet nieuw, kan het zo zijn dat je van buiten geen schade ziet en toch zijn ze van binnen gescheurd? Ik bedoel je hoort dat toch te kunnen zien? Want als dat het geval is dan ga ik zeker de banden vervangen, ik ben heel erg voor veiligheid

Alvast bedankt
Gr
Ari

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Soms kan je t van buiten niet zien, dat heb ik ook gehad.
Mijn auto zat te schudden met zijn kont:)

Willem

Fredo (0), 19 jaar geleden

Ari, dat kan perfect. Misschien heb je de auto ooit eens op een stoeprand geparkeerd. Dit is niet goed voor een band. Hierdoor verslijten ze binnenin. Voel met je vlakke hand over het hele loopvlak van een band, misschien merk je hierdoor al oneffenheden op!

Frederik

Arido (0), 19 jaar geleden

Ik heb de auto eigenlijk al een maand, dus de fout is niet van mij, ik parkeer altijd heel correct. Maar kan een schade aan de binnen kant van een band zo veel invloed hebben op de weg ligging van de auto? dat had ik nooit gedacht.

Gr
Ari

ton11564 (0), 19 jaar geleden

Heeft de auto soms lang bij de dealer gestaan, dan zijn de banden niet meer rond. Probeer eens heel eventjes (alleen voor de proefrit) wat er gebeurd met een hoge bandenspanning, rijdt rottig maar dan zijn de banden veel ronder. Is het dan minder of zelfs weg dan zijn de banden onrond.

Arido (0), 19 jaar geleden

Hoe hoog moet de spanning zijn voor de proefrit? ik heb nu 2.1 erin gedaan, en hoelang mag ik dan met die hogere spanning rijden, is het niet gevaarlijk?

Gr
Ari

ton11564 (0), 19 jaar geleden

3,5 bar of 4 moet een band af kunnen zonder problemen, proefrijden en weer terugzetten. Is het tijdens het rijden veel minder of weg dan weet je wat de oorzaak is en kun je er met de dealer over bakkeleien.

Arido (0), 19 jaar geleden


Jongens een bandenboer heeft geconstateerd dat de reden gescheurde dragarmrubbers is. En er zijn stemmen dat die rubbers niet te vervangen zijn maar i.p.v. moeten de draagarmen vervangen worden, een dure grap dus, en misschien is dan ook het probleem nog niet opgelost, het is moeilijker dan chinees Chinees denk ik.

Gr
Ari

theo11333 (0), 19 jaar geleden

schade auto?
stuurbekrachtiging ,speling in het stuurhuis ik denk dat je het daar moet zoeken en triangels nakijken ,rubbers zijn wel te vervangen maar zal je zelf niet spits krijgen denk ik daarbuiten zijn de triangels niet zo duur,zijn de rubbers slecht is het ook nog afkeur met de apk dat scommelen schokbrekers ,meet eens de afstand tussen voor en achterwiel aan beide kanten als dat niet zo is kun je een hoop problemen hebben

Arido (0), 19 jaar geleden

Nee geen schade auto, er is ook geen afkeur bij de apk. en kunnen de schokbrekes schommelen veroorzaken?

theo11333 (0), 19 jaar geleden

als een schokbreker kapot is zal kan de auto zeker schommelen je kunt kijken of er 1 vettig is (lekt) en door op de auto te duwen kun je ze zelf wel testen blijfd hij wippen is hij stuk vergelijk de hoogte links en rechts mischien een stuk van de veer afgebroken triangel rubbers slecht is zeker afkeur

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.