Volkswagen Golf IV: service jetzt waarschuwing

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 - 16v

ik heb net mijn oude golf4 bj99 verkocht en een nieuwe golf4 bj 2003 gekocht. hij rijdt wel goed maar ik heb er een paar vragjes erover.

hij is wel goed ondergehoudt bij de dealer en papertjes zijn aanwezig.maar daar staat niks over de distributieriem. hij heeft 207000 bij de teller en ik weet precies niet of de riem vervangtt is? daarnaast een service jetzt waarschuwing zit op de boardcomputer. de olie en filters zijn vorige jaar bij 176000 vervangen.dus een jaar geleden en 30000km erover gereden. mijn vraag is wat ik voor de waarschuwing moet doen? en hoe weet ik dat de riem vervangen is
moet ik een 30dkm ( grote onderhoudsbeurt ) beurt doen? is dat goed om voor de reparaties naar de dealer of naar een garage?

hartelijk bedankt voor de nakomende reacties.

groetjes

ceremy99

ceremy99

Geplaatst door ceremy99 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

De beurt intervallen voor jouw auto zijn om de 30000 km of 2 jaar en hij is nu over de 30000 heen sinds de laatste beurt dus heeft hij nu een beurt nodig.En als hij in het verleden het juiste onderhoud heeft gehad en dat is om de 60000km alle filters,olie en bougie's en om de 30000km alleen oliefilter,olie en interieurfilter,dus zal hij nu een 30000km beurt nodig hebben.
Als de distributieriem is vervangen bij een dealer dan kun je dit navragen bij hun,maakt niet uit welke vw dealer want het staat in de histoty opgeslagen,maar als hij niet is gedaan dan advies gelijk laten vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.