Volkswagen Passat Variant Comfort TDI 81kw: Sigarettenaansteker kapot (of zekering)?

Bouwjaar: 2000

Ik heb onlangs een autolader aangeschaft voor mijn headset en wilde deze gebruiken in mijn auto. Toen ik de lader echter in de sigarettenaansteker stopte gebeurde er dus helemaal niets. Een test in de kofferbak bij de daar aanwezige 12 volt aansluitingen gaf wel het gewenste resultaat dus blijkbaar is de sigarettenaansteker kapot (of de zekering).

Kan iemand me misschien een tip geven over wat er kapot kan zijn. En misschien een hele suffe vraag maar.... waar zit de zekeringkast en welke zekering moet ik dan hebben? In mijn vorige auto's zat de zekeringkast altijd onder het dashboard bij het stuurwiel maar bij mijn Passatje heb ik nog helemaal niets kunnen ontdekken :-(

pbrand

Geplaatst door pbrand (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

sequence (0), 19 jaar geleden

Bij een Golf zit een klepje aan de zijkant van het dashboard, dus linkerportier open en je ziet het. In het klepje staat ook een uitleg.

Paulus8636 (0) PRO, 19 jaar geleden

Kan ook zijn dat de stekker niet goed past in de sigarettenaansteker, of dat hij vuil is zeker als de aansteker gebruikt is. De 12V aansluiting achterin is vaak iets anders van maatvoering en deze is meestal netjes schoon.
Paul

pbrand (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor de tips! Het was inderdaad de zekering (sigarettenaansteker zelf is nog schoon want er zijn geen rokers in de auto geweest). En ik had nog wel een tijd kunnen door zoeken voor ik de klep aan de zijkant had gevonden. In het klepje stond ook inderdaad uitleg over welke zekering het moest zijn.

De lader werkt nu weer toppie. Nogmaals bedankt!!

Peter

wietse11996 (0) PRO, 19 jaar geleden

staat ook in de instuctie boekje

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.