Volkswagen Golf I : Slaat af en loopt slecht

Bouwjaar: 1985, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo, ik heb een golf type 1 cabrio met een 1.8 motor.

sinds enkele maanden slaat de motor soms af bij het stoppen en bij het gas los laten voor een drempel en dergelijke. Het toerental zakt dan zover terug dat de auto afslaat. De auto start altijd goed zowel koud als warm en ook als hij net is afgeslagen kun je hem zo weer starten. Het vreemde is dat het probleem zich niet elke keer voordoet de ene dag is er niets aan de hand en devolgende dag slaat hij elke keer af. Ik heb er pas een monteur naar laten kijken welke bougiekabels heeft vervangen en alles heeft gereinigd en ook het brandstoffilter heeft vervangen. De auto liep vervolgens weer goed, maar twee dagen later weer hetzelfde probleem maar nu loopt de motor na het opnieuw starten erg slecht en komt hij sputterend op toeren. Derde dag de auto rijd weer probleemloos zonder sputteren of afslaan, het is een probleem wat zich niet continu voordoet. Ik vind het gevaarlijk rijden en zou graag horen of iemand weet wat het probleem is en hoe ik het kan oplossen.


Bij voorbaat dank,

Dennis Verbakel

dennisverbakel1

Geplaatst door dennisverbakel1 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

RWVW412 (0), 11 jaar geleden

hoi,
injectie of carburateur versie?

dennisverbakel1 (0), 11 jaar geleden

Het een 1.8 injectie k-jetronic.

peter139 (0), 11 jaar geleden

Ben je zelf handig? Controleer de luchtklep eens die onder de zwarte rubberen dop bij je spinnekop zit. Deze moet makkelijk heen en weer kunnen gaan (te testen met magneetje) kijk ook eens of deze nog een beetje schoon is. Soms wil het voorkomen dat ie net tegen het huis aan schuurt, dan met sleuteltje 10 het boutje in het midden van de ronde plaat even ''centreren''

Ook de brandstofrelais en de hall gever bij de onsteking zijn de ''zwakke plekken''

Speedrazor (0), 11 jaar geleden

Veel voorkomend probleem bij de K-Jetronic.
thermo tijdschakelaar aangesloten op je koudestart verstuiver defect,
Sensor met blauw stekkertje er ff af trekken,dan even kijken hoe die gaat lopen.

Je Co is verder goed?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.