Volkswagen Golf 1996: slaat af en schokt

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AEE, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 55

Ik heb een Golf III met een AEE motor. deze blijft stationair niet netjes draaien als hij warm is met koude motor wel. tevens als je rijdt en hij is warm wilt hij uit het niets gaan schokken. ook valt dan ineens de motor uit. ik heb de gasklep al vervangen en ingeleverd. bougies vervangen, rotorkap schoongemaakt/opgeschuurd. nu heb ik een sporadische foutcode op de verstuiver cil.1 . maar die is sporadisch. als hij is afgeslagen en staat paar minuten stil (5 a 10 minuten) dan start hij weer gewoon en loopt hij weer normaal. als je dan stukje gereden hebt en je staat voor stoplicht en hij moet stationair draaien dan valt hij stil. tevens uitgelezen als de storing zich voordoet dan zijn er geen storingen herkend. ik heb voor de rit de foutcodes gewist en tijdens uitgelezen en dan zitten er dus geen foutcodes in. weet iemand wat dit probleem kan zijn? ik weet het zelf niet meer.....

Dionvandewijngaard

Geplaatst door Dionvandewijngaard (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Punt (35) PRO, 3 jaar geleden

Kijk als de motor uit valt of er nog ontsteking is . door de bobinekabel bij massa te houden en starten .

Als je het contact aan zet moet de bezinepomp enige sec. hoorbaar zijn. Verder kan je controleren of de massa draden tegen het motorblok goed vast zitten . Ook onder het dash board zit een verzameling massadraden op een cluster. Verder lijkt warmte een invloed te hebben , Voel aan de zekeringkast of er een relais overmatig heet wordt. Als de ontsteking weg blijft denk ik aan de hall-gever in het ontstekinghuis of de module onder de bobine.
Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.