Volkswagen Golf IV: slecht schakelen golf 4 TDI '99

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Hallo,

Golf 4 tdi '99 schakelt slecht vanuit stilstand naar zijn 1 en R......... wil niet gelijk goed in zijn versnelling pas na een paar keer rustig proberen. Vaak heb ik de 3 te pakken in plaats van de 1 en als ik denk dat hij in zijn R staat zit ik in de 1 ook al heb ik de pook ingedrukt en hem in zijn R heb gezet.

Voor de rest schakelt hij prima!

Wat kan dit zijn?

Alle info/advies is van harte welkom!

Groet,

Brian

brian1976

Geplaatst door brian1976 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Brian,

Schakeld hij wel goed als de motor uit is ? Dan kan het probleem in de koppeling / bediening zitten..

Gr Stefan

brian1976 (0), 13 jaar geleden

Hoi Stefan,

Schakelt prima wanneer de motor uit is! had hier en daar al wat gesurft op het net en kwam ook mensen tegen op een het TDI forum die het zelfde probleem hadden hoogst waarschijnlijk ligt het aan de afstelling van de kabels....

groet,

Brian

brian1976 (0), 13 jaar geleden

Bij een warme motor schakelt hij nog steeds niet echt goed... bij de 1 en R lijkt het net of hij niet goed ontkoppelt en hij in de versnelling "klapt"... het oliepeil is ook gewoon goed. Omkeerarm heb ik ook reeds vervangen.

Het slecht schakelen is echt alleen bij een warme motor.

Wat kan dit nu zijn?

jos_br (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik denk toch dat de koppeling een probleem is.

Jos.

brian1976 (0), 13 jaar geleden

een andere vraag... af en toe bij het remmen bv naderen stoplicht blijft de auto een beetje "schudden", wanneer ik de koppeling in trap en terug ga schakelen... heeft dit er ook misschien mee te maken?

en wat jij schrijft vwb de koppeling, bedoel je dan dat de platen vervangen moeten worden?

Brian

jos_br (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=brian1976]een andere vraag... af en toe bij het remmen bv naderen stoplicht blijft de auto een beetje "schudden", wanneer ik de koppeling in trap en terug ga schakelen... heeft dit er ook misschien mee te maken?

en wat jij schrijft vwb de koppeling, bedoel je dan dat de platen vervangen moeten worden?

Brian[/quote]
Dat schudden duidt op een kapot vliegwiel.

Jos.

brian1976 (0), 13 jaar geleden

wanneer het vliegwiel wordt vervangen zal dan het probleem verholpen zijn denk je? en weet je toevallig ook wat het kosten plaatje is voor het vervangen van het vliegwiel...

Brian

brian1976 (0), 13 jaar geleden

Ik ga van de week het vliegwiel vervangen... als het probleem is opgelost, wat ik hoop, zal ik het op het form vermelden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.