Volkswagen golf 3: slecht starten

Bouwjaar: 1993

ik heb een golf 3 1900 diesel (1y motor)deze heeft het probleem als het buiten koud is ,en ik wil hem smorgen's starten dan slaat die pas aan na 2 min ofzo.
de motor heeft al 320 000 km maar verbruikt geen olie en heeft pas nieuwe gloeikaarsen en nieuwe verstuivers.Nu heb ik geen idee wa de oorzaak kan zijn . Meschien te weinig compressie ? Maar voor de rest bolt deze auto prima alleen smorgen's start die niet goed. Dus iemand een idee wat het probleem kan zijn ?

icezel

Geplaatst door icezel (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Het kan zijn dat de diesel terugloopt 's nachts waardoor je 's morgen langer door moet starten. Kijk eens of hij gelijk brandstof krijgt bij het starten? Of anders de koudestart inrichting.

H&k (0), 19 jaar geleden

Staat er wel spanning op de gloeikaarsen??
Heb je het probleem alleen als het buiten koud is??

Brandstoffilter niet te oud?? en controleer of dat nylon-tonnetje op het brandstoffilter goed afsluit ander kot er inderdaad lucht in het systeem

Succes

icezel (0), 19 jaar geleden

ik heb alleen het probleem als het buiten koud is dus als het s'nachts onder nul is geweest. De brandstof filter staat er 10 000km in .

H&k (0), 19 jaar geleden

Dan zal het geen lucht zijn, want dan doet ie het met warm weer ook niet.

Toch maar even controleren of ie wel gloeit!!

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Laat eerst maar de compressie meten,voordat je allerlei andere dingen gaat doen.

Hans

icezel (0), 19 jaar geleden

ik heb het gevonden het was dus de zekering ,dacht dat deze nog heel was maar bij het doormeten kwam ik tot conclusie dat deze stuk was . Dan snap ik wel niet hoe die starte zonder voor te gloeien (vw kwaliteit meschien ???)

H&k (0), 19 jaar geleden

Inderdaad speelt de VW kwaliteit hier een rol.
Maar het gloeien is niet per sé nodig voor het starten. Als de compressie maar in orde is, en de startmotor en accu. Door de compressie wordt het zaakje vanzelf warm genoeg om te starten.
De uitlaatgassen zijn in die situatie niet helemaal conform de millieu-eisen.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.