Volkswagen Golf II : Slecht starten golf gti 16v

Bouwjaar: 1985, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 gti 16v kr

Ik heb eeb golf uit 85 gekocht met een gti 16v kr motor maar nu doet zich het volgende probleem voor,
Als de motor koud is start deze zeer slecht, Moet behoorlijk lang doorstarten en als hij begint te pakken loopt hij eerst op 2 of 3 cilinders naar een paar keer gas geven loopt hij wel op 4 cilinders maar slaat wel af als je na gas geven het gas abrubt loslaat.
Na een min of 2 gereden te hebben loopt hij prima.
Ook trekt de auto onderin de toeren zeer goed maar boven de 4000 toeren is de vut er wel een beetje uit, dit is de eerst keer dat ik een vw heb maar het lijkt me toch normaal dat een 16v hoger in de toeren een stuk seller moet zijn dan onder in de toeren

bas sedan

Geplaatst door bas sedan (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

freddie30 (0), 16 jaar geleden

zal eerst maar naar de dealer gaan en de compressie meten.
denk dat het motorblok is overleden dan.
je zou denken aan revisie.
een 16v hoort gewoon te trekken als een beest,heb er zelf 2 gehad.
heb toen ook de compressie test laten doen,was 1 cilinder bij die nog maar 14% werkte,en de overige nog maar 63%.
conclusie,naar de sloop ermee

dennizz91 (0), 16 jaar geleden

de auto wegdoen is wel een heel makkelijke oplossing maar het kan ook zijn dat de distributie een tandje versprongen is dit gebeurd wel vaker , ik heb dit zelf ook gehad , onderin geen problemen maar hoger in toeren was het helemaal waardeloos , zelfs busjes die je inhalen op de snelweg bij volgas !!!
suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.