Volkswagen Sharan: slecht starten sharan 1.9tdi 115pk

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Sharan tdi heeft kuren bij starten. Soms start het ding gewoon goed: klik = lopen, maar vaak moet ik verschillende keren (door-)starten. Motor is uitgelezen, maar geen foutmeldingen. Iemand een idee?

ruitel

Geplaatst door ruitel (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Sharan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

start motor is waarschijnlijk op
alamellen los gesmolten of lagers versleten
er afhalen en bij specialist laten testen op de bank en ook start toeren controlren

ruitel (0), 16 jaar geleden

Het ronddraaien van de startmotor gaat prima. Het klinkt alsof je start zonder brandstof, of met lasgedraaide verstuivers.

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

dit lijkt een compressie probleem
verkeerde olie
stoter die vast(blijft) zitten

Dreamer6 (0), 16 jaar geleden

Beste

Heb je al een oorzaak gevonden? Ik heb namelijk hetzelfde probleem.

Groeten

fetahaj (0) PRO, 16 jaar geleden

heeft de wagen het probleem zowel bij koud als warm motor?

alfons262 (0) PRO, 16 jaar geleden

lijkt mij een verstuiverprobleem,probeer eens even te kijken hoe de retourdruk van de verstuiver is?Kan ook nog een krukassensor zijn die het af en toe laat afweten.geeft niet altijd een code als die het niet meer of slecht doet.

ruitel (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor de reaktie. Ik had de moed al een beetje laten zakken. Even terzijde, de mijne is een Ford Galaxy, maar bij de VW kom garage kom ik meestal het meeste aan de weet. Bij mijn Galaxy heb ik onlangs ontdekt dat bij gebruik van de contactsleutel zonder zender de motor vrijwel meteen start. Bij gebruik van de sleutel met afstandsbediening start de motor koud en warm meestal pas na de 2e of 3e poging. Rara.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sharan of stel zelf een nieuwe vraag.