Volkswagen Golf II : Slecht starten VR6 AAA

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.8 VR6

Hallo Forum lezers

zit met het volgende probleem met mijn Vr6.

motor loopt super!gewoon zoals een vr6 hoort te lopen,geen geratel,geen tikkende stoters,geen uitwendige olie of water lekkage of wat dan ook..auto heeft 170.000 gelopen,distributie kettingen,geleiders en koppeling zijn een tijdje terug vervangen..het probleem was hiervoor ook al aanwezig.

het maakt niet uit of de motor koud of warm is,ook als hij net gelopen heeft en je hem uitzet en meteen weer start,duurt het een sec of 4 voordat hij pas aanslaat ??? motor draait ook mooi snel rond,bij het uitlezen met vag com komt alleen G-28 voor maar dit schijnt normaal te zijn bij deze type's,en deze fout zie je ook alleen maar bij ingeschakeld contact,als de motor loopt is hij verdwenen.

het is opzich niet erg,maar wel een vervelend probleem!

indien vagcom aangesloten is,start hij wel meteen,dan hoef je maar aan de sleutel te komen en hij springt gelijk aan.koppel je vagcom af,start hij nog 1 keer goed,en erna begint het weer van voor of aan.

compressie is in orde en hebben alle 6 een mooie waarde.

ook de benzine druk is perfect en verliest geen druk,ook niet na een uur of 2 te hebben stilgestaan.

rara..iemand suggesties voor dit probleem ??

heb desondanks toch even een nieuwe kvs temp sensor gemonteerd maar dit ook zonder resultaat.ook heb ik de krukas sensor gedemonteerd en eruit gedraaid en deze schoon gemaakt omdat er wat troep op zat.

Groeten Stefan

stefan84

Geplaatst door stefan84 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Audidriver73 (0) PRO, 16 jaar geleden

Heel vreemd, hoe is het met je hoge brandstofverbruik afgelopen?

stefan84 (0), 16 jaar geleden

nou patrick

na lang lang lang zoeken bleek dat het ralai van de verwarming van de lambdasonde niet werkte!hij klikte wel,dus hij schakelde wel in en uit,maar hij liet helemaal geen stroom door.

nu verbruikt hij nog volgens de MFA 11 L / 100 KM op de snelweg.Binnen door is het wat meer.

maargoed,hij loopt super alleen verbruikt hij wat veel en jammer van dit 'start-probleem'

vind het zelf ook vreemd..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.