Volkswagen Polo: slecht starten VW polo.

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.4 TDI

Beste leden,

Mijn VW Polo 1.4 tdi 3-cilinder start bij een koude motor soms moeizaam.

1e x starten wil niet, en daarna moet je echt even de startmotor laten draaien voordat hij aanspringt. Daarbij lijkt het wel of de motor op 2 cilinders start. Bij een beetje gas bijgeven klinkt alles weer als vanouds en zijn er verder geen problemen meer.

Ik heb het vermoeden dat het de gloeispiralen zijn. Zou dit kunnen? Motor heeft nu 224.000 km gelopen. Overigens loopt de motor soms bij stationair niet echt lekker rond. Beetje stoterig zeg maar. De toerenteller zakt dan iets terug en komt dan weer op.

Iemand enig idee??

Groet,

Rogier.

rogiervangurp

Geplaatst door rogiervangurp (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

bart1976 (0), 12 jaar geleden

Hallo,

Je beschrijft een storing die erg lijkt op dat wat ik zeer recent (of nog) heb gehad.
Het lijkt erop alsof je motor teweinig brandstof of lucht krijgt.
Ik heb het brandstoffilter bij mijn auto vervangen ( 6 jaar oud!!). Hij rijdt nu een stuk beter. Hij lijkt niet meer te stotteren, maar dit is pas 1 dag na vervangen van het filter. Nog een paar weken en dan weet ik zeker of dit de oorzaak van mijn prbleem was. Even afkloppen dus.
Het brandstof-filter was ik vergeten te vervangen. Dacht dat die jonger was.

Check ook even het luchtfilter.

Wat ik ook ooit heb gehad was een haperende motor die af en toe uit leek te vallen.
Bleek dat de motor-computer af en toe geen spanning kreeg door een verrot relais (relais 109) dat de 12V van de accu verbindt met deze computer. Resultaat: de gekste storingen.
Check eens (na lang rondrijden) of er sommige relais bij de zekeringen-kast heet zijn ipv warm.
Indien heet--> vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.