Volkswagen Polo: Motor valt uit

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: AEX

Hallo,

Bij deze polo doet zich het volgende probleem voor. Je start hem en dan loopt hij ongeveer 10-15 min. waarna hij ineens de geest geeft. Ik heb hem uit gelezen en hij geeft foutcode 0215 aan stationairregeling boven adaptiegrens. Ik had al een basisinstelling ingegeven maar hij weigert. Zou dit in het gasklephuis kunnen zitten of het gasklephuis zelf misschien? Laat maar wat horen.

Gr John

bensauto

Geplaatst door bensauto (0) PRO , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

john,
volgens mij slaat een motor niet af op een defecte gasklep,hoogstens inhouden. Ik denk eerder aan een onderdeel wat te warm wordt en daardoor
de motor afslaat. (bobine,contactblokje,hall-gever o.i.d.)
Heeft de motor een vonk als ie is afgeslagen?

Benny Vee (0) PRO, 12 jaar geleden

Meestal komt dit uit op een nieuwe ontsteking.

tedkroon (0), 12 jaar geleden

Wordt de bobine warm? Zo ja dan heb je de boosdoener!

riennoot (0) PRO, 12 jaar geleden

ik had ook een keer zo'n klacht, toen was het relais van de benzinepomp de dader

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

en john,is het al gelukt?

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Die storing geeft aan dat er iets mis is met het gasklephuis en idd de basisafstelling is niet goed, schoonmaken en weer inleren is de oplossing en als hij niet ingeleerd wilt worden dan komt het vaak uit op een nieuw gasklephuis.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.