Volkswagen Polo: Polo GTI 5e versnelling stuk

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine

Hoii,

Inmiddels heb ik mijn Punto verruild voor de Polo GTI.

Sinds afgelopen zaterdag is de 5e versnelling stuk. Tijdens het rijden schakelde ik hem naar de 5e versnelling, bij het op laten komen van de koppeling hoorde ik een zwaar schurend geluid. Ik trapte snel de koppeling weer in en het geluid was weg. Na een paar keer proberen met schurend geluid, ging het uiteindelijk wel goed/geluidloos en kon ik gewoon verder rijden in z'n 5.

Maar helaas... na een paar minuten begon het schurende geluid weer en leek het alsof de pook een beetje bewoog/uit de versnelling wou.
Nogmaals een paar keer geprobeerd maar alleen maar schurend geluid.

Voordat dit was voorgevallen, schakelde hij in alle versnellingen gewoon soepel en geen rare geluiden. Nu schakelen de overige versnellingen nog steeds soepel en is daar helemaal niks op aan te merken.

Mogelijk is er een tandwiel afgebroken?
Is de kans groot dat de versnellingsbak totaal gereviseerd moet worden?

Alvast bedankt.
Groetjes Jolanda

Punto Power

Geplaatst door Punto Power (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 12 jaar geleden

Jolanda

De 5e versnelling is via de zijkant / deksel van de bak bereikbaar en ook evt te herstellen.
Van een totale revisie is even geen sprake.

Gr. paul

Punto Power (0), 11 jaar geleden

Hallo,

Ik kwam dit bericht weer tegen. Toch handig om even te vermelden hoe het is opgelost: Er bleek uitstekende bout in de weg te zitten, deze hoefde alleen nog maar even goed aangedraait te worden en opgelost!

Groetjes Jolanda

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.