Volkswagen Lt 35: Slecht stationair lopen LT

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: AVR

Motor slaat slecht aan en loopt bij koude motor stationair goed rond maar motor rookt heel erg. Als de motor warm wordt dan gaat het roken weg maar gaat de motor "slaan". Hij staat heen en weer te bokken en het lijkt alsof hij niet meer goed rond loopt. Geef je een heel klein beetje gas dan is het probleem weg.

Het leek heel erg op het geluid van een tweemassavliegwiel. Deze is vervangen maar het probleem bleef.

Uitgelezen op de KTS. Alle waardes zijn inmiddels perfect. KAS staat op 3.6. en is op een aantal andere waardes gezet maar probleem blijft.
Verschil in opbrengst is er nauwelijks. Compressietest is ook goed. Luchtmassameter geeft goed aan. Temp sensor etc geeft ook goede waardes aan.

Zelf denk ik aan verstuivers of een pomp maar voordat ik alles ga slopen en het toch iets anders is hoor ik liever jullie mening.


Alvast bedankt voor het meedenken.

Jos Bakker

jpjbakker

Geplaatst door jpjbakker (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen LT? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

johndoornbosch (0) PRO, 16 jaar geleden

is het brandstoffilter al vervangen ? controleer of de klant benz ipv diesel heeft getankt.

fetahaj (0) PRO, 16 jaar geleden

staat de pomptiming goed? deze is via bassisafstelling te controleren, het zou kunnen dat dze niet meer goed op punt is.

succes,

grtz

jpjbakker (0) PRO, 16 jaar geleden

Heb het filter al vervangen. Ook de timing is afgesteld en staat perfect op tijd.
We hebben de verstuivers laten testen en het blijkt dat er 4 van de vijf slecht zijn.
Iov met de klant laten we deze eerst reviseren en gaan dan kijken of het probleem weg is.
Bedankt voor het meedenken en ik laat de uitslag weten.

JB

maikel6834 (0) PRO, 16 jaar geleden

Kijk ook even of de krukaspoelie niet uitgeslagen is op de krukas. Zijn speciale setjes voor om de krukas weer te vlakken. Succes!
Vr. gr. Maikel.

jpjbakker (0) PRO, 16 jaar geleden

Zeer waarschijnlijk hebben we het probleem gevonden. We hebben de inkomende en uitgaande brandstofleiding van de brandstofpomp losgekoppeld en de motor laten draaien op eerst een en toen twee potjes vol met diesel.
In de retourdiesel zat enorm veel lucht. De diesel begon zelfs te schuimen. We hebben de pomp laten nakijken en de eerste keerring is vervangen. Bij de test op de bank had hij geen lucht meer in zijn retour.
Hij moet er nog op maar ik denk dat dit het wel is.

Bedankt voor het meedenken,
Jos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen LT of stel zelf een nieuwe vraag.