Volkswagen Polo: slecht / stotterend aanslaan motor

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 AEE

Hallo sleutelaars,

Het volgend probleem is aan de orde: dat de auto de auto slecht start bij half volle tank.Als de motor aan is geslagen komt er een klein zwarte walm uit de uitlaat. De gasklep is reeds vervangen, omdat de auto paar weken terug heel hoog in toeren bleef lopen en erg bokkerde. Ik heb vandaag de brandstofpomp verwijderd uit de tank gehaald en gekeken of er mogelijk een slang geschuurd was. Maar dat was niet aan de orde omdat het probleem voornamelijk voordoet als de tank half vol is. Ik heb de toevoerslang wel uit voorzorg vervangen. Ik heb wel vernomen als de motor gestart is en dat je hem weer uit zet dat de brandstofpomp weer lang doorloopt om het systeem weer op druk te krijgen.
De motor is meerdere malen uitgelezen en geen foutcodes. De gasklep is ook meerdere malen gereinigd en opnieuw ingeleerd.
Heeft iemand een suggestie of heeft iemand het probleem eerder meegemaakt?

M.V.G Raymond

raymond_hoste

Geplaatst door raymond_hoste (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

frans t (0) PRO, 17 jaar geleden

als de auto multi injectie is kan het zijn dat de brandstof druk regelklep lekt deze wordt gestuurd door vacuum (bij lekage gooit hij brandstof via membraam naar vacuum slang)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.