Volkswagen Passat: Slechte start op koude motor

Bouwjaar: 1997

Passat 1.8 20v - ADR motor
Bij het starten op koude motor hoor ik meteen na het starten eerst een brommende geluid, wat meteen weer wegneemt. Normaal gesproken loopt de motor op 900 toeren, maar in geval van een koude motor op 1200/1300 toeren. Is dit normaal of niet? Een vriend had het bij een nieuwe Peugeot 206, na een motor initialisatie was het verdwenen en draaide de motor op alle temperaturen op de zelfde toeren. Moet ik dat ook laten doen, en wat houd dat precies in. Of in het ergste geval, heb ik een ander probleem.
Alvast bedankt voor de reacties.

ismail

Geplaatst door ismail (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

steenkoud is het toerental hoger, dat klopt. denk dus niet dat er iets met jouw auto aan de hand is.

ismail (0), 19 jaar geleden

ja ja, ik zou willen dat er niks aan de hand zou zijn. Maar nu loopt mijn moter helemaal niet meer stationair, op koude motor valt de motor uit en als de moter warm is loopt die op 500 toeren. Het lijkt wel alsof de motor geen lucht krijgt, onlangs heb ik de luchtfilter nagekeken maar alles zag er netjes uit.

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Gasklephuis schoonmaken, kijken of ie gangbaar is en laten calibreren. Meteen ffe kijken wat er aan storingen in de computer zitten (weet bijna zeker dat ie een storing heeft)Ook vragen of ze even kijken of de temperatuursonde een relefante waarde genereerd.

ismail (0), 19 jaar geleden

jij bent goed Harry, echt waar. Ben vandaag langs de dealer geweest. Na het uitlezen bleek dat het probleem lag aan de gasklephuis. Na alles gereset te hebben, bleef die alleen de gasklephuis aanwijzen. Ze gaan hem woensdag schoonmaken, hoop dat het dan opgelost is. Dat met die temperatuursonde zal ik woensdag ook eens vragen.

ismail (0), 19 jaar geleden

Heb vrijdag middag me auto weer opgehaald bij de dealer, en kreeg een rekening van ¤656 onder me neus geschoven. Het bleek dat de gasklep kapot was, en dus niet schoon te maken was. Harry, mijn vraag aan jou is; of jij weet hoe dit kan gebeuren. Ik heb ook nog een LPG G3 installatie in de auto zitten, ik hoorde van een BMW monteur dat er sprake zou kunnen zijn van terugslag. Zou dit het reden kunnen zijn? Zo ja, wat houd dit in en hoe kan ik het voorkomen. Want het is beslist geen goedkope reparatie. De dealer heeft me niks gezegd over de oorzaak. Er is me wel verteld dat ze alle waarden weer op 0 hebben gezet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.