Volkswagen Fox: Slot kofferklep en werking afstandsbediening

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Onze Fox heeft een defect aan de CV van het slot van de achterklep. Ineens weigerde het slot nog te sluiten via de afstandsbediende sleutel, terwijl er in de klep wel wat gebeurde. Inmiddels is de klep alleen nog met de sleutel via de drukknop te openen.

Nu heb ik de binnenbekleding van de klep losgehaald en de stelmotor ook - deze doet het wel, reageert op het signaal van de afstandsbediening, de arm gaat heen en weer, helemaal in en helemaal uit. Ook het drukknopslot zelf functioneert normaal, maar het lijkt wel of de hendel op het drukknopslot die de stelmotor moet omzetten een zwaar punt kent - hij gaat er moeizaam doorheen, maar het gaat wel (dwz het armpje met het kogelgewrichtje dat door de stelmotor wordt aangestuurd).

Nu weet ik niet wat het kan zijn:
- is de stelmotor te zwak geworden om het armpje op het drukknopslot om te zetten en dient de stelmotor schoongemaakt of vervangen te worden?
- is het zware punt van het armpje van het drukknopslot nu juist het euvel en moet ik dit slot eens uit elkaar nemen of vervangen

Wie heeft hier ervaring mee en hoe heb je dit opgelost?

Andere vraag - na het ontsluiten van de auto met de afstandsbediende sleutel, gaat hij erg snel weer in de sluitstand, automatisch. Ik schat na een 5-10 seconden al. Is dit af te stellen naar een ruimere tijd?

Aldron

Geplaatst door Aldron (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Fox? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Klopt de afstelling nog wel van het heveltje? Dus je kan de stelmotor wel helemaal in en uit zien bewegen maar als hij versprongen is op het stangetje (schroefdraad in plastiek heveltje) dan gaat de hevel op het slot zelf niet volledig in en uit, dit moet gelijk zijn. Als dit allemaal wel klopt (stelmotor gaat echt helemaal in en uit) en de hevel op het slot ook maar hij werkt nog steeds niet goed dan is het slot zelf stuk, maar de afstelling is belangrijk (slag van stangetje).

Nee dat kan je volgens mij dacht ik niet veranderen de tijd dat hij weer op slot springt.

Aldron (0), 10 jaar geleden

Bedankt voor de reactie.

Stelmotor beweegt prima, gaat in en uit zodra ik hem los heb gemaakt - functioneert mijns inziens dus goed. Zit idd aan het eind dat plastic kogelkopje (op het stangetje dat door de stelmotor wordt bewogen), dat op de kogel zit van het armpje van het drukknopslot. Maar het lijkt alsof deze een zwaar punt kent, waar de stelmotor dit armpje niet overheen kan drukken? Ik heb wel zin om dit slot los te maken en uit elkaar te nemen, ziet er op het eerste gezicht niet al te moeilijk uit met een borgring afgesloten. Maar ik weet niet of de stelmotor mogelijk te weinig kracht heeft, of dat dat zware moment wellicht de boosdoener is, dan heeft een andere stelmotor ook geen effect. Een nieuw slot en een nieuwe stelmotor kopen gaat waarschijnlijk in de papieren lopen, en ik repareer liever zodat ik begrijp waar het probleem aan ligt.

Aldron (0), 10 jaar geleden

Het elektrische stelmotortje is uitgewisseld voor een nieuwe. Deze werkt veel en veel krachtiger, dus de oude was gewoon versleten. Na montage is het probleem opgelost. Kosten: 40 Euro ongeveer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Fox of stel zelf een nieuwe vraag.