Volkswagen Polo: snelheidsmeter staat op 125 kmh bij stilstand

Bouwjaar: 1998

ls

polo 1.4 8v, 103500km 1998:

bij deze wagen staat spontaan de snelheidsmeter op ca 125 kmh, terwijl de wagen stilstaat. Ga je rijden loopt ie gewoon door tot iets over de 200. Het is net alsof de naald verschoven is op de as. De km stand loopt wel netjes op. Klapjes op het dashboard geven geen verandering. Iemand een suggestie?? alvast bedankt.

ps soms schijnt de naald ook op 160 te staan (bij stilstand).

wkhoek

Geplaatst door wkhoek (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Alexander243 (0) PRO, 18 jaar geleden

Zal zeggen trek de stekker van de speedsensor los en kijk of terug valt naar 0 KM/U.Ik denk zelf van niet en zal je dus de instrumentenpaneel moeten vervangen.

Ik heb het nog niet meegemaakt,wel dat ie af en toe zelf ff een eigen leven ging leiden.Bleek dus vocht in stekker van de speedsensor te zitten.

Suc6

jhl (0) PRO, 18 jaar geleden

is een ziekte van deze polo's (niet allemaal) diende in waarborg spontaan vervangen te worden door uw dealer!!!

Wilco12020 (0), 18 jaar geleden

Polo 1.6 98, 109.000km Ik heb dit zelfde probleem (15km). Het vreemde is echter, dat dit probleem zich pas voor deed toen hij een jaartbeurt (twee weken geleden) had gehad. Bij deze jaartbeurt is de accu vervangen. Ik ben nu in onderhandeling met de VW-dealer over de oplossing (vervangen instrumentenpaneel ja/nee).

Wat bedoelde je met :"in waarborg vervangen" ?

MvG Wilco

jhl (0) PRO, 18 jaar geleden

er zou een "dienstnota" bestaan hebben dat een bepaalde categorie polo's "98-99-2000" dit probleem hebben. Indien de klant dit niet aankaart werd er niets veranderd, maar bij vele is dit wel gebeurd na klachten van klanten. Een ruiltableau kostte ongeveer 300 euro.

Wilco12020 (0), 18 jaar geleden

Dank je voor je reactie. Ik heb vandaag mijn polo weer gebracht en opgehaald bij de garage en het instrumentenpaneel is vervangen, gratis!! Het kosten mij wel veel moeite om de VW-garage te overtuigen van het feit dat ik een "kapotte" auto had teruggekregen na een grote beurt maar uiteindelijk waren zij wel bereid zowel de kosten van het in- en uitbouwen als die van het instrumentenpaneel voor eigen rekening te nemen.

wkhoek (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik heb helaas een nw instrumentarium aan moeten schaffen voor mijn klant. Het onderdeel koste ca 186,= excl. btw en montage. nu werkt alles weer.

jhl (0) PRO, 18 jaar geleden

VW en waarborg = twee vijanden. Indien je met een Audi rijdt dan wel waarborg, VW-rijders moeten op hun strepen staan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.