286 bezoekers online

Volkswagen GOLF PLUS: SOMS STATIONAIR TOERENTAL HOOG ( 1000 rpm )

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CAXA, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 90

De golf plus start goed, trekt goed op en rijdt onder normale omstandigheden. Af en toe blijft het stationair toerental op circa 1000 toeren draaien maar meestal is het stationair toerental normaal op circa 750 . Als de motor stationair circa 1000 toeren draait en ik geef even gas keert de naald van de toerenteller terug naar circa 1000 toeren. Zet ik de motor even af en ik start terug is het toerental terug normaal. Daarna tijdens het rijden keert het probleem terug. Het gasklephuis is gereinigd en ingelezen, er zijn geen foutcodes, koolstoffilter met aansluitingen nagezien. Zeer vervelend als men rijdt in de file . Wat is er hier aan de hand?

ROGER DEWINNE

Geplaatst door ROGER DEWINNE , lid sinds 1 jaar geleden

4 Reacties

0

Ernst Tempel, 1 jaar geleden

Is de gasklep er af geweest ?

0

ROGER DEWINNE, 1 jaar geleden

Ja, het gasklephuis is verwijderd en gekuist. Het probleem blijft zich herhalen. Soms is het stationair toerental circa 1000 tpm, maar meestal is het toerental circa 700 tpm.
En eigenaardig, als het stationair toerental 1000 is en ik geef gas, komt het toerental terug op 1000 toeren. Leg ik de motor stil zonder het gaspetaal te raken en ik start terug is het toerental terug normaal . Dank bij voorbaat om uw hulp.

0

Ernst Tempel, 1 jaar geleden

wat nog wel veel gebeurd is dat de gasklep van de bovenkant word gereinigd maar de onderkant niet
en dan krijg je hem niet goed schoon en hou je ook deze klachten.
gaf de computer ook oke aan na het inleren ?

0

ROGER DEWINNE, 1 jaar geleden

Het gasklephuis heb ik zelf volledig aan de boven - en onderkant goed gereinigd . Daarna is na montage de gasklep ingelezen door de garage. Of de computer oke gaf weet ik niet maar de garage zei dat het inlezen van de gasklep in orde was. Nogmaals dank voor de tips.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.