Volkswagen Polo: start motor verwisselt auto start nog steeds niet goed.

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9sdi

Hallo ik heb een polo 1,9sdi 6n uit 1998.Een paar dagen geleden wou de auto niet meer starten, ik heb een aantal maanden met de hamer op de startmotor liggen slaan dus het leek me duidelijk dat de start motor kapot was!!Gelukkig is een vriend van me handig dus hij heeft me de startmotor eraf gehaald.Hij wou proberen als hij de startmotor zelf kreeg gemaakt dus startmotor uit mekaar gedraaid bleek dat een van de magneten die in een startmotor zit helemaal vergruizeld was.Magneet gepakt uit een andere kapot startmotor die hij had liggen, startmotor helemaal schoon gemaakt in me kaar gezet en hij deed het weer yes!!Helaas volgende dag deed de startmotor het niet meer als ik de sleutel omdraaide hoorde je alleen een klik paar keer geslagen met de hamer maar dat werkte niet meer!!Dus uiteindelijk toch maar een gereviseerde startmotor gehaald 100euro ervoor betaald op de auto gemonteerd met die vriend, en auto starte weer zoals het hoorde(geen rare geluiden)!!Ik moest vanavond wat ophalen bij me ouders auto start goed kom bij me ouders aan zet de auto 1min uit wil hem weer starten en hij start niet!!Het geluid wat ik hoorde klonk als een snelle zoefff het klonk alsof de startmotor wel draaide(maar dat weet ik niet 100% zeker) 2de keer probeer de auto te starten en hij start direct!!Ik rij naar huis zet de auto uit wacht 30seconden probeer de auto weer te starten en maakt weer zon zoeff geluid moest toen echt een aantal keer proberen voordat hij weer aan ging!!Auto uurtje laten staan toen naar mc Donalds auto start direct de eerste keer zoals het hoort!!!Dat zoeff geluid klinkt heel anders dan het geluid dat de auto maakte met de oude start motor, als de auto toen niet wou starten klonk het meer als een bokbok geluid!!Weet een van jullie misschien wat het probleem is??Ik ben blij dat ik me auto weer kan gebruiken maar klinkt alsof ik nog een probleem heb en ik los dat liever direct op voordat me gereviseerde startmotor dadelijk kapot is of er andere dingen kapot gaan.Alvast bedankt voor jullie hulp fijne avond

winkelstraat

Geplaatst door winkelstraat (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

winkelstraat (0), 10 jaar geleden

Ben vergeten erbij te vermelden dat in het verleden het weleens eens voorkwam dat de auto uit het niets uit viel tijdens het rijden maar gebeurde echt zelden!!Ik kon de auto dan meestal ook direct weer starten.Laatste keer dat dat gebeurde was twee weken geleden en als het gebeurde was het altijd binne door en nooit op de autoweg gelukkig!!

Maikel Voets (0) PRO, 10 jaar geleden

Het klinkt alsof het tandwiel van je startmotor soms niet goed aangrijpt op de starterkrans. Weet je zeker dat het tandwieltje op de startmotor nog goed was dus niet schuin afgesleten ? Anders kan het ook nog zijn dat je starterkrans slecht is.

winkelstraat (0), 10 jaar geleden

Hallo maikel bedankt voor je reactie!!De tandwieltjes van de startmotor zijn goed als ik de starterkrans wil controleren kan dat gewoon via het gat waar de startmotor op gaat??Dacht misschien dat het mogelijk om die tandjes van de starterkrans zo te controleren ff met een zaklampje naar binnen schijnen??Is het veel werk om die starterkrans te verwisselen??nogmaals bedankt

Maikel Voets (0) PRO, 10 jaar geleden

Ja je kan als je er tenminste goed in kunt kijken zo controleren of de krans nog goed is. Let goed op schuin afgesleten tanden ! Vervangen is veel werk daarvoor moet namelijk je versnellingsbak eronder vandaan. Weet je ook zeker dat de startmotor er niet schuin op gemonteerd zit ?

winkelstraat (0), 10 jaar geleden

Hallo probleem is hoogwaarschijnlijk opgelost het zat waarschijnlijk in de bedrading!!Er loopt van de start motor een dikke kabel naar de plus van de accu deze was in orde.Het kabeltje dat het signal geeft aan de startmotor dat hij moet draaien daar zat hoogwaarschijnlijk het probleem, die vriend van me had dat kabeltje doorgeknipt en een stukje nieuwe kabeltje eraan vastgemaakt omdat het leek alsof het kabeltje een breuk had!!!Vandaag weer nieuw stukje kabel eraan gezet en tot nu toe is het probleem weg.Ik wacht tot maandag en als de startmotor dan niet meer raar heeft gedaan dan zal het wel opgelost zijn en dan sluit ik deze thread af thanks voor de hulp!!

Maikel Voets (0) PRO, 10 jaar geleden

Dat is wel vreemd want dan zou hij in principe helemaal niets moeten doen, ik hoop voor je dat dit het probleem was en we horen het graag.

winkelstraat (0), 10 jaar geleden

Hoi maikel ze hebben de startmotor van de auto afgehaald om de tanden te controleren van de startmotor en daar was geen slijtage aan te zien!!Als de starterkrans gecontroleerd weet ik niet neem aan van wel ik was er deze keer niet zelf bij!!Toen hebben ze de startmotor op een losse accu getest en toen deed ie het dus hun gingen er van uit dat het kabeltje moest zijn ik ben een leek dus ik weet het ook niet zeker hopelijk is opgelost!!Kan zijn dat je gelijk heb want soms starte hij ook 10keer achter me kaar goed en dan weer eens niet dus kan best zijn dat het probleem nog niet is opgelost!!Nou loopt ook de achterrem aan of de handrem heb een nieuwe topic begonnen haha zit me niet mee!!

winkelstraat (0), 10 jaar geleden

Vanmorgen deed de startmotor het de eerste keer weer niet tweede keer wel dus probleem is inderdaad nog niet opgelost.Over een paar dagen gaan we de startmotor er weer af halen alles controleren nogmaals voor de zekerheid en als we dan nog niks vinden dan moet het eigenlijk wel aan de startmotor liggen!Maar hij komt van een bedrijf die al 25jaar die dingen reviseerd en heeft ook een goeie naam maar misschien zit er toch ergens in de startmotor een foutje.Ik zit nog steeds aan die starterkrans te denken maar volgens die vriend van me kan dat eigenlijk niet want anders zou je het ook aan tandwieltje moeten zien van de startmotor als er slijtage was klopt die theorie??alvast bedankt weer voor jullie hulp

Brum1467 (0), 10 jaar geleden

De bendix (tandwiel) van de startmotor kan ook stuk zijn. Er zit een koppeling in, deze slipt dan door en de startmotor neemt de motor dan niet meer mee.

kaleido 1 (1580) PRO, 10 jaar geleden

Gewoon even de starterkrans controleren , kun je dit uitsluiten , gissen en aannames levert geen duidelijkheid op , daadwerkelijk controleren wel.
Krans een keer helemaal rond draaien , motor stopt op meerdere punten.
Een glimmende rond gesleten plek op de starterkrans is bingo.

ed-g60 (0), 10 jaar geleden

Wel eens aan je contactblokje achter op je contactslot gedacht?

Brum1467 (0), 10 jaar geleden

Het contactslot is inderdaad nog wel eens oorzaak van het defect raken van een startmotor. Contact blijft dan hangen en de startmotor draait mee met de draaiende motor, met als gevolg dat de startmotor echt defect is.

Dus wellicht is dit ook wel de oorzaak van het defect raken van de oude startmotor.

Maikel Voets (0) PRO, 10 jaar geleden

Ja ik dacht al wel dat het niet opgelost zou zijn door alleen die kabel. Maar om het nog een keer goed te begrijpen, de startmotor draait elke keer bij het starten van de auto alleen soms pakt hij de starterkrans dus niet (het zoef geluid wat je beschrijft) ? Dan is het in ieders geval geen elektrisch probleem en blijf ik de starterkrans verdenken. Ik weet niet of je de oude startmotor nog hebt ? Zo ja dan zou je dat tandwiel eens kunnen bekijken maar je hoeft dit niet altijd terug te zien. Het kan wel zo zijn dat je daar een schuin afgesleten tandwiel op aantreft, des te meer reden om de starterkrans goed rond te laten gaan en te controleren.

winkelstraat (0), 10 jaar geleden

Ik ben er nog niet aan toe gekomen om de startmotor eraf te halen en de starterkrans te controleren word volgende week!!Mocht het de starterkrans zijn dan is volgens mij best veel werk om het te vervangen of niet??alvast bedankt weer ik hou jullie op de hoogte hoe het verloopt

Jacob1985 (0), 10 jaar geleden

Is de startmotor in de bak gelagerd? Zoja hoe is dat koperen busje

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.