Volkswagen golf II: start niet

Bouwjaar: 1990

Hallo,

ik heb het volgende probleem: Als contact maak met mijn sleutel hoor ik de startmotor, maar de motor slaat niet aan. ik heb al de bobine vervangen, maar nog steeds geen resultaat. De bougies vonken niet, als ik ze test vonken ze wel, dus daar l igt het ook niet aan. Ik heb echt geen idee waar ik nu moet zoeken. kan ook niet in het contactslot zitten aangezien de startmotor wel aanslaat.

ook loopt hij niet goed stationair. hij schokt wat.... Is dit te wijten aan een gaatje in de uitlaat?

Ik hoop dat iemand van jullie een oplossing heeft.

Alvast bedankt,

Jort

Jort

Geplaatst door Jort (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 18 jaar geleden

jort

vonkt hij nun wel of niet? of eerst niet en nu wel ?
als ze vonken,waarom verwissel je dat je bobine en waarom heb je deze vervangen ?kijk eens naar je bougiekabels,verdeelkap,bougie's of koop desnoods nieuwe,dat is het geld ook niet.

hoe heb je die bougies getest op een vonk ??
zijn je bougie's niet nat na verschillende malen starten?

dat stationair lopen zal niet aan je uitlaat liggen

succes

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

De hele grap van contactslotproblemen is dat de startmotor gewoon zijn werk doet maar dat de insputing en ontsteking geen spanning krijgen.....

En laat die contactblokjes nou eens vaak stukgaan, de dealer heeft ze op voorraad liggen.....

Jort (0), 18 jaar geleden

Hallo Harry,

Dus het kan dus wel een contactslotprobleem zijn? Hoe kan ik die contactblokjes vervangen? In ieder geval bedankt voor de tip!!!

Jort

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Eerst het plastic rond het stuur wegslopen, dan meten op de connector van het contactslot of je spanning krijgt op de juiste plaatsen. (heb je schema bij nodig) Ding kapot, dan het stuur er af, ring er aftrekken met poulitrekker, ruitenwisser en knippersteeltje er af, alu huis met contactslot van stuurkolom afschuiven, sleutel er in anders gaat ie op stuurslot en kun je trekken wat je wilt.

Dan kijk je van achter af en zie je het bekende witte contactblokje met een sterschroefje vastzitten......

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.