Volkswagen Vento: start niet geeft witte rook

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

Het begon met moeilijk starten van terugweg uit Spanje, het was net of de gloeikaarsen opwaren (deze al vervangen), daarna ging starten met wat witte rook, ik heb zo een 700km ermee door gereden (een stuk) bij stoppen uit en straten geen probleem, daarna zag je ieder 20 à 30 km een witte/grijs wolk achter je voelt net of ie verzuipt maar als je terug schakel naar 4 en gelijk weer terug naar 5 stopt het. En je rijd weer zo iets dan gebeurt het weer. En je gelooft het 100 m voor de deur zag ik een witte rook achter die niet stoppen wou. De motor uit en hij wil niet meer starten. De distributieriem is nog heel zo een 30.000 km geleden vervangen. Het lijkt of ie niet op tijd is. Maar wat zou de oorzaak zijn.?
En alvast iedereen bedankt.

blazen

Geplaatst door blazen (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Vento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

Waarschijnlijk de koppakking en in dit geval denk ik einde motor.............. Je wist dat er iets aan de hand was, toch rij je door.

Gr. paul

Jan227 (5) PRO, 15 jaar geleden

Hallo, mogelijk een loszittende krukas bout van het krukas tandwiel ?

Groet Jan227

johndoornbosch (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=paulkelder]Waarschijnlijk de koppakking en in dit geval denk ik einde motor.............. Je wist dat er iets aan de hand was, toch rij je door.

Gr. paul[/quote]
inderdaad niet bevordelijk voor de motor nu heb je wellicht een groot probleem waar het echter een kleintje had kunnen zijn.

blazen (0), 15 jaar geleden

het is allemaal goed gekomen
het was de krukastandwiel die ieder keer versprong en gelukkig was dat alleen maar, voor 30 euro haal je een nieuwe bij de vw dealer, vervangen en alles op tijd gezet en hij draait prima.

Nogmaals bedankt iedereen,

johndoornbosch (0) PRO, 15 jaar geleden

alleen het tandwiel vervangen? ik zou even controleren of de poelie slingert zoja dan moet je de krukas vlak frezen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Vento of stel zelf een nieuwe vraag.