320 bezoekers online

Volkswagen Golf IV: start niet meer

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: ?, Motorinhoud (cc): 14

hallo mensen, ik heb sinds kort het probleem dat de Golf niet meer start. na de eerste keer zo'n drie week geleden heb ik met startkabels geprobeerd om te starten maar had geen ander effect. naar huis gesleept en daar de startmotor gedemonteerd, op de werkbank deed deze het prima het rondsel komt naar buiten en de motor draait. startmotor weer gemonteerd, starten maar het probleem was er nog. na grondig rond te hebben gekeken zag dat de radiator tegen de dynamo schuurde doordat er een ophanging gebroken was en de plus kabel beschadigd had. radiator op z'n plek gezet en vastgemaakt daarna de kabel van de dynamo weer voorzien van isolatie en andersom teruggeplaatst zodat hij verder van de radiator zit. accu weer aangesloten en gestart, hij deed het in een keer tot mijn vreugde. een paar keer gestart en geen probleem weer gehad tot gisteren! weer hetzelfde probleem, vandaag het contact blokje achter het slot vervangen maar geen resultaat. ook als ik het contact op de startmotor handmatig bekrachtig doet hij het niet, alles lijkt normaal behalve dat hij start (geen activiteit van de startmotor. als iemand een idee heeft dan hoor ik dat graag!

alvast bedankt voor het reageren.

RuudHofman

Geplaatst door RuudHofman , lid sinds 1 jaar geleden

8 Reacties

0

kaleido 1, 1 jaar geleden

Hoe is de massa , plaats eens een startkabel tussen de min van de accu en het metaal van het motorblok , echt op het blok plaatsen.
Heb je 12v op de dikke pluskabel op de startmotor ?
Op de accu zelf zitten dikke zekeringstrips zijn die nog heel ?

0

RuudHofman, 1 jaar geleden

ik zal morgen de massa controleren, zekeringen op de accu zijn goed en volgens mij staat er spanning op de + van de startmotor maar zal dat voor de zekerheid nog eens controleren.

uitwerking volgt zo snel mogelijk.

0

RuudHofman, 1 jaar geleden

beste kaleido 1, ik heb vanmorgen een startkabel aan het blok en de massa gelegd en voor zover ik het nu kan beoordelen is het probleem inderdaad verholpen. de vorige eigenaar had ook al een extra massa verbinding gemaakt maar schijnbaar is dat niet (meer) genoeg, heb zojuist een dikke kabel met kabelschoenen gehaald en ga die er morgenvroeg opzetten. ik hoop dat het daarmee opgelost is. bedankt voor de info en ik laat het nog even weten of dit ook goed blijft.

0

kaleido 1, 1 jaar geleden

Massakabel origineel zit onder je accubak dacht ik , daar gaat het vaak fout.

0

RuudHofman, 1 jaar geleden

het probleem lijkt na een week de auto te hebben gebruikt te zijn opgelost!
dank voor de oplossing.

groet
Ruud.

0

kaleido 1, 1 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

0

Alexks, 1 jaar geleden

Ruud, heb je wel goeie stratkabels en niet van die dingen van 8 € ... die zijn waardeloos , let wel dat een start moter erg veel amp trekt en sommige startkabels kunnen dat niet aan en worden erg warm .. knip de klam van de kabel los en maak de kaber bloot vouw hen dubbel en soldeer de kabel in de klem ... beter resultaat ! ... verder volg even de oplossing van Kaleido op

strekte en succes !

alexks

0

Alexks, 1 jaar geleden

Zorg altijd dat er corrosivrije aansluitingen zijn tussen de accu +/- en stroom vragende delen /componenten ... maak de aansluitingen schoon met wat warm water/soda. daarna er even wat tectyl/ zuurvrije vasaline op.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.