Volkswagen GOLF: Golf 4 1.6 accu loopt leeg tijdens het rijden

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AZD, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 77

Goedendag mensen ik heb een al een tijdje een probleem met mijn golf 4 1.6 uit 2001.
Het probleem is als ik rijd met de auto vermoed ik dat mijn accu leeg loopt het volgende gebeurt dan als ik rij mijn verlichting word zwakker alle dashboard lampjes gaan branden alles wat ik gebruik zoals de radio airco ruitenwissers echt alles gaat langzaam en de auto valt uit maar als ik alles uit zet gebeurt het ook maar dan duurt het iets langer voordat de lampjes op het dashboard gaan branden maar als ik even goed gas geef in z'n vrij is alles weer weg lichten gaan weer vel branden alles doet het weer normaal. Dynamo is al vervangen nieuwe accu nieuwe egr klep . Owja ook als ik even rij van mijn huis naar de supermarkt dat is misschien 5 minuten rijden en kom terug bij de auto start hij soms ook niet dan doe ik hem over starten met een startbooster maar als ik dan weer thuis ben kan ik hem wel 20 keer starten en is er niks aan de hand iemand enig idee waar dit weg kan komen .

Berendcore

Geplaatst door Berendcore (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

jaker (0) PRO, 5 jaar geleden

Zou beginnen met controleren van de grote zekeringen vooraan de accu,zie afbeelding.
No 177 is van de dynamo,als je zwart verkleurde bedrading ziet duidt dat op warmte ontwikkeling door slecht contact.
Eventueel losmaken en schoonmaken(pas op! volle accuspanning op de aansluitingen)

Berendcore (0), 5 jaar geleden

Ik zal dat direct even controleren ik bericht zodra ik het heb bekeken en wat ik heb aangetroffen

Berendcore (0), 5 jaar geleden

Zit er allemaal goed uit heb een foto e van gemaakt

kaleido 1 (300) PRO, 5 jaar geleden

Controleer je massa kabel tussen motor en chassis eens , zit aan het chassis onder de accu dacht ik , meet ook eens de laadspanning als de motor loopt.

Berendcore (0), 5 jaar geleden

Massa kabel is goed geen breuken of smerig op de bevestigings punten. Laadspanning was ook goed van de accu tijdens het stationair draaien van de motor

Citrogek (0) PRO, 5 jaar geleden

Lekstroom gaan meten. Dan zekeringen trekken. Als de massa en laadspanning goed zijn moet er iets zijn wat ontzettend veel stroom trekt. Bekabeling dynamo wel in orde?

Berendcore (0), 5 jaar geleden

Ga er nu mee aan de slag met het lekstroom verhaal te controleren

Jelmer98 (0), 1 jaar geleden

Goedenavond, ik heb hetzelfde probleem. Heb je uit eindelijk gevonden wat het was?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.