Volkswagen Polo: Start niet / slaat niet aan

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

dag allemaal. laatste tijd zitten we met het probleem dat onze polo niet wil starten. tenminste;
de startmotor draait wel maar hij slaat simpelweg niet aan.
we hebben het wel al met startkabels en een andere auto geprobeerd en dat start hij wel. ook als we hem aanduwen start hij wel.
toevallig gisteren starte hij weer wel en we wouden weg rijden maar viel na 5 meter weer uit. je raad het wel, nooit meer starten.
wat zou het kunnen zijn? de startmotor draait volle toeren. hoe kan ik dingen gaan uitsluiten of dat het wel of niet kan zijn.
alvast bedankt!!!

groetjes uit alphen aan den rijn

Geplaatst door

sjorsdevries (0)

al 15 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Wat voor motor heb je? monopoint of multipoint injectie? (monopoint is met ronde luchtfilterkast, multi met vierkante)

Heb je gecheckt of je vonk en benzinetoevoer hebt als je start? Als je allebei niet hebt heb je grote kans dat de hallsensor op de verdeler stuk is, daarmee bepaalt de computer vonk en inspuitmoment en deze gaan nog wel 's stuk.

Geen vonk wel benzine? controleer bougies, bougiekabels verdeelkap rotor bobine

Geen benzine wel vonk: tank leeg..? doet de brandstofpomp het als je de auto op contact zet (kan je horen).

Benzinetoevoer kan je trouwens vrij makkelijk checken door (bij monopoints) de luchtfilterkap eraf te halen, een papiertje onder de injector te houden en iemand te laten starten. Als-ie benzine inspuit is dat duidelijk te zien op het papiertje.

laat even weten wat het is geworden en succes ermee!

NigelM 0

15 jaar

Controleer inderdaad of de bougies vonken tijdens starten.

Zo niet: mogelijk is het elektrische gedeelte van het contactslot versleten waardoor er tijdens starten geen spanning op het injectie/ontstekingssysteem staat.
Zeker als de auto wel altijd start met aanduwen. Starten via startkabels zou dan niks uit moeten maken, dat zou kunnen duiden op slechte accu (meet accuspanning tijdens starten eens).

Of hall-sensor stuk (zit in verdelerhuis), of wat er voor zorgt dat de auto op willekeurige momenten niet wil starten/uit valt. Motor krijgt dan geen brandstof ingespoten en geen ontsteking.

Denman 0

15 jaar

Hm, volledig over het startkabel en aanduwverhaal heengelezen.. in dat geval kan je mijn hele verhaal zo ongeveer vergeten..

NigelM 0

15 jaar

[quote=NigelM]Hm, volledig over het startkabel en aanduwverhaal heengelezen.. in dat geval kan je mijn hele verhaal zo ongeveer vergeten..[/quote]
Leek mij ook,Nigel,eerst maar eens accu en laadspanning testen dacht ik.

E.T.Wiersum 0

15 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.