Volkswagen Golf 2003: start soms bijna niet

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: BCB, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 77

Beste forumleden,

sinds een aantal maanden heb ik startproblemen met mijn golf 4 variant 1.6 16v (BCB). De ene dag start hij prima, de volgende dag bijna niet. Het is random en er zit geen patroon in, zelfs soms een hele week is het goed.
Als hij slecht start loopt hij op 2 a 3 cilinders, loopt laag stationair < 600rpm en reageert niet op het gaspedaal. na +- 20sec loopt hij op alle 4 de cilinders met gevolg een dikke rookpluim, en daarna loopt hij prima.

De volgende dingen heb ik al gedaan, wat geen verbetering gaf.

- nieuwe bougies
- gasklep gereinigd
- v-power tanken (ik dacht e10 is het probleem)
- injectorreiniger in de tank
- uitgelezen met obdeleven (storingsvrij)

dit alles heeft nog steeds geen resultaat gegeven en nu begint het toch wel vervelend te worden.
Ik hoop dat er iemand is die mij kan helpen en dit probleem herkend en heeft kunnen oplossen.

stephan82

Geplaatst door stephan82 (70) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

1 week geleden - dutch123

Vochtige bobine kabels, water in de brandstof ?

  Hallo dutch123, bedankt voor je reactie.

  Onder de motorruimte is alles droog, elke cilinder heeft zijn eigen bobine. Ook hiervan is de bedrading droog en schadevrij.
  Ik tank bijna wekelijks, water in de brandstof acht ik zeer klein. Ik ben over gegaan van e10 naar v-power, want ik dacht dat dit wel eens het probleem zou kunnen zijn. Nu 4 tankbeurten verder nog steeds dezelfde klachten. - stephan82 (70), 1 week geleden

1 week geleden - dutch123

Lijkt toch het meest op een brandstof probleem. Lastig zoeken als het na 20 seconden steeds weer weg is.

  klopt, en het is ook niet dagelijks en zelfs niet weersafhankelijk. - stephan82 (70), 6 dagen geleden

1 week geleden - kaleido 1

Maar er zullen wel foutcodes in het systeem staan .
Heb je ook de sensoren uitgelezen qua waardes
Hij start dus goed maar slaat slecht aan.
Als de brandstofdruk weg loopt slaat hij ook slecht aan .
Zet de auto op contact en luister hoelang de brandstofpomp draaid.
Controleer de brandstofdrukregelaar op de galerei.

  Ik heb nog geen sensoren uitgelezen om de waardes te controleren, hij start prima maar soms ook heel slecht, dan loopt hij op 2 a 3 cilinders. Na +- 20sec loopt hij ineens prima, gasgeven wil dan ook niet.
  De brandstofpomp draaid als ik de auto op contact zet, slaat na een x aantal seconden ook weer af, lijkt goed te werken. - stephan82 (70), 6 dagen geleden

1 week geleden - memos

Je kan ook checken of de EGR-Klep goed functioneert. Als die blijft hangen start hij ook niet of hel slecht. Bekend probleem bij deze type motoren.

Oplossing? Spanning meten op de signaaldraad. Andere oplossing: als hij een keer goed start de stekker van de EGR-Klep losgooien. Gaat weliswaar een storingslampje branden maar dan wordt die klep niet meer aangestuurd en blijft hij dicht. Als hij toch na een aantal keer starten wederom slecht aanslaat kun je dit EGR-Klep probleem uitsluiten.

  Gisteravond toen ik van mijn werk weer naar huis wilde starte hij weer slecht, ik heb toen hij goed liep de stekker van de EGR eraf getrokken. Nu brand wel het motorstoringslampje maar dat is logisch. Vanochtend mijn zoon naar de opvang gebracht en wilde hij prima starten, ook toen daarna weer weg ging.
  Het lijkt goed, even afwachten dus! - stephan82 (70), 6 dagen geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.