Volkswagen Golf III : Startprobleem golf 3 1992

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Mijn auto start niet meer. Onlangs halverdeler vervangen op aanraden van anwb, maar nu start ie helemaal niet meer. Lichten en radio doen het gewoon dus aan de accu zal het niet liggen. Heb hem aangeduwd en toen startte die wel. 3 dagen lang gewoon kunnen gebruiken nergens last van gehad en heb nu weer hetzelfde... wat zou het kunnen zijn, startmotor? moet ik die vervangen of zou het een ander probleem kunnen zijn?

wqk1990

Geplaatst door wqk1990 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Paulus8636 (0) PRO, 11 jaar geleden

Draait de startmotor wel maar slaat de motor niet aan, of draait de startmotor hemelaal niet?

Indien de startmotor wel draait maar de motor niet aanslaat:
Bekijk eens of je een vonk hebt terwijl je probeert te starten. Indien dan geen vonk, is het elektrisch deel van het contactslot zeer verdacht.

Gr.
Paul

wqk1990 (0), 11 jaar geleden

de startmotor doet niks, krijg bij het draaien van contact een korte klik te horen en dan is het weer stil..

Peter Schouten (0), 11 jaar geleden

Zou dan toch je accu kunnen zijn. Een startmotor vraagt nogal wat stroom. Start je met je lichten en radio aan of uit? Probeer eens te starten met startkabels. Of tik een keer niet te hard op de startmotor, kan zijn dat de bendix een beetje moeilijk loopt.

suc6

wqk1990 (0), 11 jaar geleden

ik start hem zonder licht of radio. Maar mijn lichten doen het wel gewoon nog als ik contact omdraai, dus dan zou het de accu niet kunnen zijn toch? ik ga het proberen, alvast dank

wqk1990 (0), 11 jaar geleden

heb hem aangekregen dmv startkabels, ben benieuwd of ie het vol gaat houden en anders zal het wss de accu dus zijn die kapot is?

Peter Schouten (0), 11 jaar geleden

Dat zou dan kunnen ja, wat ook nog kan is dat er wat aanslag zit tussen accuclem en pool. Dan heb je een kleine overgangsweerstand, die voor de stroom die je verlichting vraagt geen probleem is maar bij de paar honderd ampere voor de startmotor wel. Loshalen, licht opschuren en weer terugzetten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.