Volkswagen Passat: Startprobleem passat 91 diesel

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Bij het omdraaien van de sleutel gaat de startmotor niet draaien. Ik heb het contactslot gedemonteerd, en bij het doorverbinden van de plus en de kabel naar de startmotor gaat deze zonder problemen draaien. Hierdoor had ik het vermoeden dat het contactblokje defect was, en dit is vervangen door een (tweedehands) exemplaar. Hierdoor bleek het probleem niet te zijn opgelost.
Vervolgens heb ik het oude en nieuwe contactblokje doorgemeten , en bij het draaien van het contactblokje met een schroevendraaier maken deze beide contact.
Met enkel het contactblokje en een schroevendraaier start de motor, maar van zodra het blokje gemonteerd is in het contactslot kan er niet meer mee gestart worden, en ook doormeten(met gedraaide sleutel) levert een open kring op.

Het mechanisme van het contactslot lijkt op het eerste zicht ook te werken, het lipje draait mee met de sleutel.

Ik denk dat het contactblokje pas contact maakt als de schroevendraaier iets verder wordt doorgedraaid dan het lipje toelaat, maar dat is moeilijk te verifiëren. Voor zover ik merk kan de sleutel nog even ver doorgedraaid worden als vroeger.

Nu vraag ik me af waar ik het probleem moet zoeken, ligt het aan het contactblokje, of draait het lipje niet ver genoeg mee?

Jindrich

Geplaatst door Jindrich (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

johndoornbosch (0) PRO, 16 jaar geleden

doe niet zo moeilijk en vervang het complete contaktslot

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

In het contactblokje (daar waar je de schroevendraaier in hebt gezet) zit een contactje/pinnetje,die ingedrukt moet worden door de het mechaniek van de slotcylinder zeg maar.
Als dat niet gebeurd,dan zit er wat mis in de slotcylinder lijkt mij omdat hij het wel doet met de schroevendraaier erin.

Ricky,

Jindrich (0), 16 jaar geleden

Het probleem is opgelost door het plaatsen van een nieuwe slotcylinder, de oude bleek net iets minder ver door te draaien dan het nieuwe slot. Bedankt voor de hulp :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.