Volkswagen Golf IV: startproblemen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: tdi

hallo ik heb een vraagje
ik heb nu al 3 jaar deze golf 4.in het begin had deze geen problemen. maar sinds een jaar heeft mijn auto wat startproblemen. dat komt voornamelijk omdat ik tijdens de winterperiode van vorig jaar startte en meteen weg reed. daarna had ik voornamelijk in de winter tijdens de koud problemen met starten en nu sinds de zomer van 2009 ook tijdens de zomer wanneer het warm is moeite met starten. het is nu zelfs zo erg geworden dat zelfs als ik de auto stil zet en na een halfuur weer wil starten deze bijna niet wilt starten. hij maakt dan zo een zacht start geluid alsof de motor het elk moment kan begeven. het schijnt dat de motorkap eg trilt maar wat moet ik nu precies laten doen om dit probleem op te lossen?

momit

Geplaatst door momit (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Een bekend probleem is de startmotor..met name slecht starten bij een warme motor ( te laag starttoerentel )

Je kan eens proberen als hij slecht start als de motor warm is, de stekker van de koelvloeistof temp sensor aftrekken en nogmaals proberen..

Baad dat allemaal niks, controleer dan eens de staat van de accu, deze moet natuurlijk wel in goede conditie zijn voor je iets vervangen doet!

Uitlezen en de meetwaardeblokken bekijken kan ook een uitkomst bieden..

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.