Volkswagen Transporter 1990: Stekker Klokkenpartij niet helemaal goed

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Diesel

Diverse kleine storingen aan het dashboard (brandstof meter op nul terwijl ik net getankt heb, accu lichtje brandt soms niet bij omdraaien contactsleutel dus dan ook geen stroom naar de accu als de motor draait). Nu blijkt de stekker van klokkenpartij niet helemaal meer goed te zijn.

Ik kan hem wel inbouwen, maar waar zou ik een tweede hands klokkenpartij + stekker + ~40 cm bedrading kunnen kopen..?

jeroenbrons

Geplaatst door jeroenbrons (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Jan227 (5) PRO, 13 jaar geleden

Hallo, meestal is de oorzaak van deze problemen een of meerdere slechte soldeerpunten achter op de printplaat van het instrumentenpaneel, soms een defekte spanningsstabilisator bij onnauwkeurige meters. Heb je ook problemen met de temp meter ? Hoe heb je geconstateerd dat het probleem veroorzaakt wordt door de stekkerverbinding op het instr paneel ? Is het trouwens een T4 of een T3 ? Groet Jan227.

jeroenbrons (0), 13 jaar geleden

Hallo Jan,
Het is een T4, en inderdaad, de temp meter is ook afwisselend betrouwbaar/niet betrouwbaar. Ik merk dat de stekker een beetje losje zit. Bovendien merkte ik dat een klap boven op het dashboard het probleem tijdelijk verholp.
Dank !

Jan227 (5) PRO, 13 jaar geleden

Hallo, ik vermoed toch dat er een of meerdere losse soldeerpunt(en) in de printplaat zit(ten), vanwege het feit dat het probleem tijdelijk verholpen is als je een klap op 't dashboard geeft; is met een klein soldeerboutje best te repareren door een handige doe het zelver. Gebruik de zoekfunctie maar eens op problemcar. Groet Jan227

jeroenbrons (0), 13 jaar geleden

Ik heb nog wat rond gezocht en gevraagd en uiteindelijk besloten om de klok en stekker te vervangen, via onderdelenlijn.nl heb ik er een paar gevonden voor redelijke prijs.
Bedankt Jan227 voor de tips.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.