Volkswagen Touran: stelmotor automatische airco

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 TDI

Aan de bestuurderskant hoor ik steeds een tikkend geluid. Ik heb met een zaklamp onder het daschboard gekeken en zie dat een stelmotor met een witte arm die de klep aanstuurd voor de temperatuur continu in beweging is. De stelmotor is binnen handbereik, is het mogelijk deze te vervangen zonder het dachboard er uit te halen?

Mvg Rogier

Rogierr

Geplaatst door Rogierr (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Tiguan (0) PRO, 14 jaar geleden

Je zal eerst de auto moeten uitlezen of er storingen aanwezig zijn als er storingen aanwezig zijn van een stelmotor kan je de stelmotor met de tester de basisafstelling uitvoeren dat wil weleens helpen kan daarna weer goed zijn.

Waarschijnlijk is het wel de Stelmotor temperatuurregelklep -V68.

Normaal voor het uitbouwen van Stelmotor temperatuurregelklep -V68 moet je de Dashboard uitbouwen.
is niet nodig als je beetje Flexibel bent en handig met de juiste gereedschap moet het wel lukken zonder Dashboard uit te bouwen (het valt niet mee wel vaker gedaan op die manier).

Gr Tiguan

Rogierr (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor je reactie, de stelmotors zijn al een keer terug gezet in de bassisafstelling bij groot onderhoud (geen officieele dealer) maar heeft niet geholpen.
De garage waar ik de auto in onderhoud heb waren nogal huiverig voor deze reparatie vandaar mijn vraag.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.