Volkswagen Golf: Stofhoes homokineet vervangen

Bouwjaar: 1987

Wie kan een duidelijke beschrijving geven hoe je zelf de stofhoes van de homokineet moet vervangen? Is dat zelf te doen of gewoon niet aan beginnen. Wat kost het bij de garage?

Martijn7391

Geplaatst door Martijn7391 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

links of rechts???

Martijn7391 (0), 18 jaar geleden

Links.

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Is de korte as, dus moet de fuseekogel los. Geen andere bouten van de ophaning losnemen, anders moet de auto opnieuw uitgelijnd worden.
Verder heb je een speciale dop nodig om de as aan de versnellingsbakzijde los te nemen. Probeer dit niet met standaard inbusdoppen, dan draai je de boel dol en krijgt de garage ze ook niet meer los. Dit verdriet heb ik helaas al zo vaak moetten opknappen :-(

De as kan dan uit de auto genomen worden. Hoes terugschuiven en met een blok hardhout of koper de homokneet van de as slaan terwijl de as in de bankschroef geklemt is. Hij schiet in een keer los dus zorg dat je hem opvangt.

Kunt het ook laten doen, schat dat de garage op de hoek er ca 1,5 uur voor rekent.

Martijn7391 (0), 18 jaar geleden

Ja die dop, dat is een speciale. Hebben ze niet bij de Praxis of Halfords. Enig idee waar en hoeveel ie kost? En hoe wordt ie genoemd in monteurenland?

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

automateriaalspeciaalzaak levert ze, en zij weten ook welke je nodig hebt als je vraagt naar de dop om aandrijfassen onder een golf vandaan te plukken. HOe het ding heet?? Ik zou het niet weten, het is in ieder geval een 12 kantige splain.

jan4905 (0) PRO, 18 jaar geleden

torks 8 mm,maar je hoeft de as niet van de bak te halen gewoon de fuseekogel los halen en moer 32mm uit de naaf halen en je gooit het fuseelichaam aan de kant en dan de hoes stuk snijden en de homokineet er af tikken.

mvg.jan

Martijn7391 (0), 18 jaar geleden

Het is echt geen torks, die hebben 6 ribben. Deze hebben er 12.
Maar als de as kan blijven zitten ben ik al lang blij. Ik heb alleen geen brug dus moet alles op bokken en de knietjes doen. Thanx voor de info!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.