Volkswagen Transporter: storing T5 transporter

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 174pk

Wie kan mij helpen? Ik heb een T5 uit 2007. Het is een automaat. Geregeld heb ik storing. De motor springt geregeld in de noodloop. De auto gaat stotteren en gooit uitlaatgassen in de cabine. Deze auto is voorzien van een standskachel. Het is net of je de verbranding van deze kachel ruik of de diesellucht van de motor.Op het dashboard gaan geen lampjes branden. Na het opnieuw starten van de auto reset de computer zich en is de storing verdwenen. Met het uitlezen vinden ze : storing in de heater. Echter, de storing is niet te vinden.
Ik rij veel kilometers met een tank van 500 liter water. Kan dit gevolgen hebben voor de motor of de automaatbak? Wie kan mij verdere informatie geven of de problemen oplossen?

feike1

Geplaatst door feike1 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan T (10) PRO, 13 jaar geleden

dat je uitlaat gas ruikt zal kommen door lekkage van het uitlaat spruitstuk.
als je onder de kap kijkt bij de turbo zie je zwart.
de verbinding tussen spruitstuk en turbo gaat soms lekken evenals het uitlaat spruitstuk.
dat hij in noodloop gaat komt meestal door de turbo deze zal getest moeten worden dan wet je of het echt zo is.

groetjes jan.

Jan227 (5) PRO, 13 jaar geleden

Hallo, waarschijnlijk is het geen noodloop, maar gewoon regenereren van het roetfilter, de rij eigenschappen van de auto veranderen (oa stotteren/vermogensverlies) dan tijdelijk en je ruikt een uitlaatgas lucht welke waarschijnlijk gewoon via de kachel inlaat binnenkomt. Gebruik de zoekfunctie maar eens, of sla het instructieboekje van de auto erop na. Gezien het bouwjaar van 2007 vermoed ik dat deze auto uitgerust is met een roetfilter. Groet Jan227

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.