Volkswagen Golf: Stottert bij laag toerental, loopt slecht bij stationair toerent

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Diesel, Motorcode: tdi 1z

Mijn Golf 3 TDI (motortype: 1z) heeft al enige tijd het probleem dat hij stationair erg slecht loopt (stottert soms) en dat hij net onder de 2000 toeren ook enorm begint te stotteren.

Daarnaast heb ik het gevoel dat ie minder trekkracht heeft en haalt ie maximaal 160 km/uur (soms net 150 km/uur). Ook heeft ie boven de 2500 toeren meer trekkracht dan onderin, vooral bij het optrekken moet ik er rekening mee houden dat ie minder kracht heeft.

Heb de auto net een beurt gegeven(olie filter, luchtfilter, brandstof filter) en heb al wat dingen uitgewisseld met onderdelen die vrienden nog hadden liggen: luchtmassa meter, turbodruk regelaar klepje(rv) en tijdelijk een blindklepje geplaatst. Verder is de branstofpomp kortgeleden nog afgesteld. Storingen heb ik laten uitlezen, helaas niets gevonden.

Natuurlijk heb ik deze forum ook van onder tot boven doorgespit en las ook iets over de brandstof pomp, vacuümslangen, losgelopen bout van krukasriemwiel en de katalysator. zou het hier aan kunnen liggen? Enig idee hoe ik één of meer hiervan kan testen of uitsluiten?

Als iemand nog suggesties heeft, dan zijn die meer dan welkom.

Groeten, John

Johnini

Geplaatst door Johnini (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

les eens de storingen uit en kijk of het inspuitbegin goed staat.

groetjes jan.

Johnini (0), 17 jaar geleden

Hoi Jan,

Bedankt voor je suggesties. Storingen heb ik laten uitlezen, helaas niets gevonden. Verder was ik vergeten te noemen dat de branstofpomp kortgeleden nog afgesteld is.

Groeten, John

Johnini (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor het meedenken, heb de auto inmiddels verkocht.

groeten, John

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.