Volkswagen lupo 1.4 16v: stuk gelopen spanroldistributieriem!!!

Bouwjaar: 2000

Hallo allemaal,
Ik heb het wel eens gelezen dat jullie het hadden over spanrollen die kapot lopen.Nou ik heb er vandaag ook een gehad die stuk is gelopen spanrol van de nokkenas.De stukken lagen mooi boven op de krusastandwiel de klant heeft weer massel gehad!Deze wagen had nog maar 80dkm gelopen.Ik heb het eens na gezocht er is helemaal geen vervangingstermijn voor de distributie alleen maar controle vanaf 90dkm en dan om de 30dkm Nou was mijn vraag komt het vaak voor dat ze stuk lopen?En wat is de oorzaak hiervan.
Is het alleen bij de 1.4 16v of ook de 1.6 16v,lupo of golf?

Groetjes Raymond

raymond_hoste

Geplaatst door raymond_hoste (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Lupo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

lightsomedog (0) PRO, 19 jaar geleden

wat de oorzaak is weet ik niet maar het gebeurt welvaker en inderdaat niet alleen maar bij lupo 1.4 16v maar ook bij de golf 1.6 ik denk dat het met de temp te maken heeft.
dat daar door het materiaal hard wordt en kapot breekt.

wietse11996 (0) PRO, 19 jaar geleden

wij hebben ook een te staan een golfje nokkenas nokken as riem hier moet de kop van afgehaald worden.

alexander242 (0) PRO, 19 jaar geleden

Waardeloos product die spanrol van VW en dergelijke gebruiken.Vaak waren we er op tijd bij.Behalve die van me buurman.¤2300,- euro schade.

raymond_hoste (0), 19 jaar geleden

Hallo,
IK heb vandaag van mijn golf 1.6 16v 9/2000 de distributieriem vervangen en de rollen allemaal,en wat dacht je de waterpomp naar de knoppen 52dkm gelopen!!! Ik denk dat de spanrol van de distributieriem krukas/nokkenas graag kapot lopen omdat de waterpomp lekt die zit boven de spanrol het komt dan terecht op de spanrol en loopt hij stuk.Ik was er weer optyd bij want de rollen/waterpomp maakten behoorlyk lawaai.Mag toch niet kunnen!
Trouwens de bovenste spanrol loopt niet zosnel stuk,onderste wel
De riem was wel te vervangen maar ik kon allen de spanrol van de multiribriem niet los krijgen zit voor de distributiekap bout aan de achterkant los moeten draaien hitteschild voor losgehad toen was het goed tedoen.
Groetjes raymond

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Lupo of stel zelf een nieuwe vraag.