Volkswagen AMAROK DC LANG: stuurbekrachtiging valt weg

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 2

Hallo Allemaal,

Fijn dat jullie even mee lezen.

ik heb ineens een probleem met de stuurbekrachtiging van mijn VW Amarok.

Dat begon Zaterdag toen het ineens weg viel. Zondag heb ik hem de hele dag laten staan en s'avonds weer even geprobeerd met het volgende resultaat...

Toen ik de auto startte deed alles het naar behoren, heb een paar keer geheel naar Links en naar Rechts gestuurd en daarbij functioneerde het (motor liep stationair).
Ben even een blokje om gaan rijden en toen deed de bekrachtiging het niet meer maar... Wanneer de motor op toeren is dan doet hij het wel.

Na het blokje om werkte de bekrachtiging niet meer tijdens stationair, zet ik de auto in neutraal en geef ik een dot gas dan werkt hij wel!

Ik weet van het bestaan af van een sensor die het toerental reguleert om de stuurbekrachtiging te ondersteunen, wellicht is die kapot?!

Of zal het alsnog de pomp zijn die defect is, met het feit in gedachte dat de stuurbekrachtiging wel werkt wanneer de motor op toeren is...

Hoop op advies :)

RobinHelder

Geplaatst door RobinHelder (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Amarok? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 7 jaar geleden

Laat het systeem eerst eens uitlezen .
Trouwens , elektronisch of hydraulisch ?

voyager (0), 7 jaar geleden

Eerst uitlezen.Er zal een fout opgeslagen zijn.Evt. rijdend uitlezen en het euvel proberen op te wekken.Dan zie je wat er gebeurt.
Is het er een met elektrische stuurbekrachtiging pomp.Ik denk van wel. Chek dan de spanning van je accu, alsook laadspanning.Dergelijke pompen vragen veel stroom voor hun werk.

RobinHelder (0), 7 jaar geleden

het is een hydraulisch systeem.

de ANWB is er net bij geweest maar heeft het probleem niet kunnen constateren. er zijn geen fout meldingen in het systeem ook niet op het moment dat de bekrachtiging niet werkt.

vermoeden is nu dat er een sensor vies is, ik heb er de laatste tijd offroad mee gereden...

Als dat het niet is dan blijven er 2 optie's over, de pomp en het stuurhuis. echter gezien het feit dat het systeem het wel doet wanneer de auto een tijd heeft stilgestaan tot het moment dat je ermee gaat rijden blijft het moeilijk te zeggen wat het nou echt is.

RobinHelder (0), 7 jaar geleden

De auto staat momenteel bij de VW dealer. Die melde dat de pomp defect is. De reden dat hij het wel doet wanneer de motor koud is zou dan in de dikte van de olie moeten zitten...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Amarok of stel zelf een nieuwe vraag.