Volkswagen Caddy: Stuurdoos ziet de snelheid van de auto niet

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 SDI [AYQ]

Hallo,

De auto in kwestie krijgt opeens het probleem dat in elke versnelling, bij laag toerental en lage gasstand de motor gaat stotteren. Dit probleem kwam al eens voor wanneer de tellers niet werkte. Dan opgemerkt dat de fiche op het tellerpaneel niet goed was geklikt. De tellers werkten terug, en het probleem was verdwenen. Nu een tijd later duikt het probleem dus opnieuw op, maar alle telemetrie werkt. Geen foutcoden, alles normaal maar bij het uitlezen van de parameters blijkt de snelheid niet toe te komen op de ECU. Wanneer men rijdt en de snelheid ( die de ECU ziet ) in het oog gehouden wordt, krijgt ze een kortstondig signaal wanneer er even een 'tik' verkocht wordt op de tableau. Waarschijnlijk zit er een onderbreking in het tellergeheel?

Alvast bedankt,
Dries

Driesp

Geplaatst door Driesp (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Driesp (0), 13 jaar geleden

Probleem is opgelost;

De snelheidssignaaldraad aan de radio maakte sluiting. Een probleem waar je lang kan na zoeken...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.