Volkswagen Kever: Stuurslot probleem

Bouwjaar: 1973, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo,

Heb een Kever uit 73 in de stalling staan en heb deze meerdere malen vele meters verplaatst met de sleutel in het contact zonder problemen, tot vandaag. Kevertje moest even ruimte maken dus ik draai het stuur en slaat het stuurslot er spontaan in en krijg 'm er met de sleutel ook niet meer uit. Het contactslot komt uit 81 (sleutel is rond, zwart met een het VW logo in de binnenkant) Hoe kan ik het contactslot verwijderen zonder al te veel schade te maken?


Alvast bedankt.

Martin

Martin Akema

Geplaatst door Martin Akema (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Beetle? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

moderator (0) PRO, 15 jaar geleden

Probeer eerst eens met een goed smeermiddel of je het slot toch nog weer gangbaar kunt krijgen. Scheelt veel werk en kosten.....

Martin Akema (0), 15 jaar geleden

Heb ik al geprobeerd met WD40

audia4 (0) PRO, 15 jaar geleden

die krijg je er niet af zonder de handel te slopen.....

soms lukt het nog wel met gevoel, sleutel morrelen terwijl je het stuur ook heen en weer rommelt. eventueel met 2 man.

Anders, stuurkolom even uitbouwen, in de bankschroef en de slijptol er bij. alu huis van contactslot zul je dan moeten delen. Slotcilinder is met een beetje mazzel nog wel te redden en in een ander huis te zetten.

1981 is als ik mij niet vergis het zelfde contactslothuis als golf I en II, op de sloop goed voorhanden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Beetle of stel zelf een nieuwe vraag.