Volkswagen Passat Variant 2013: tankdop gaat niet meer open.

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

Hallo techneuten,

vandaag wou ik gaan tanken hier in Luxemburg.
En kwam er achtet dat mijn tankdop niet meer open gaat. Maar 3 dagen geleden nog getankt, en de dop ging gewoon open.

Voordat ik hier mijn vraag geplaatst heb, heb ik op google eerst gekeken. maar kom altijd uit op Engelse websites dat ik het Binnenpaneel open moet maken en dan met twee vingers de hendel moet trekken. Dat is super voor een keer maar is niet de oplossing natuurlijk.

Wat kan ik doen om het voor altijd opgelost te krijgen?

djbosanac

Geplaatst door djbosanac , lid sinds 12 jaar geleden

2 Reacties

bert klein PRO, 8 maanden geleden

We denken dat u het tankklep bedoelt,als u de auto afsluit met de centrale vergrendeling,wordt ook het tankklep afgesloten met een stelmotor,deze gaan wel eens defect nr :3AA810773.
Gaat het klep wel van slot maar op de klep drukken niet open,dan de openingshulp nr: 6Q6809986C
Google deze nummers maar eens dan krijg je inzicht,voor de juiste nummers heb ik het chassisnr, nodig

check

Beste antwoord, geplaatst door djbosanac, 8 maanden geleden

Bedankt voor de nummers zal ze sowieso opslaan. Want als het eenmaal zo begint te doen.

Ik had ergens gelezen dat er geen lucht meer in zit in de pin. En iemand bij een Passat B8 de auto op slot had gedaan. En ritmisch op het klepje heeft gedrukt. En de auto ging van het slot of zei hij op het forum.

Ik heb dit ook gedaan, en het heeft blijkbaar geholpen. ik had 1 minuut op af en toe op het klepje gedrukt. Bij mij ging niet de auto van het slot af. Dus drukte zelf paar keer op slot/ontgrendelen en klepje deed het weer.

Maar dit is zeker niet de meest ideale oplossing. Dus houdt de nummers in de gaten. Is het dan makkelijk wisselen dit soort dingen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.