Volkswagen Passat: TDI 81KW Inlaat reinigen

Bouwjaar: 2000

Beste forum leden

Mijn passat (180.000 km) rookt lekker bij flink optrekken. Ik heb al veel gelezen over de EGR en deze afsluiten. Ook heb ik de "mileu" discussie hier gelezen. Ik kan me enigzins vinden in het feit dat dat ding er niet voor niets is opgezet.

Mijn vraag: Ik wil eerst het inlaat traject reinigen , zonder de zaak te demonteren. Kan ik iets (inlaatreiniger o.i.d.) in het luchtfilter spuiten ? Of werkt dit niet goed ?

Verder zou ik graag een linkje krijgen naar een site waar het afdichten van de ERG uitgelegd wordt. Dit voor het geval het roken (roeten) niet verdwijnt.

Alvast bedankt.

eddie

eddie2487

Geplaatst door eddie2487 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

wicher (0), 19 jaar geleden

Ga naar www.tdiclub.nl, daar vindt je vast en zeker antwoord op je vragen.

Wicher

dutch123 (55), 19 jaar geleden

Als je ziet hoeveel troep zich kan opbouwen in het inlaatspruitstuk, weet je dat je dat niet door je motor heen wilt hebben in korte tijd.
Als je net als ik veel korte ritjes maakt, zit na 50k km er al een 'mooi' koekje in. Demonteren en schoonmaken. Volgens mij zit er dan niets anders op.

Johan5612 (0), 19 jaar geleden

Je kan gewoon een alluminium plaatje maken.
Het model kun je namaken van de pakking die er tussen zit.
Ook moet je een nieuwe pakking bij halen voor aan de andere kant van het plaatje.
Ik zelf heb ook het inlaat spruitstuk er af gehaald (dat zijn maar een paar inbusbouten) om schoon temaken, kun je doen met koud ontvetter en kwasten of bokkenpoot.
De inlaatpoort kun je ook schoon maken tot de klep.
Houd er wel rekening mee dat je dan even het kleppen deksel er af haalt om de klep te sluiten die je schoon gaat maken(krukas draaien met een dopsleutel) koud ontvetter in de poort gieten en schrobben.
Als de poort schoon is met een lucht spuit en een doek erom leeg spuiten.
tip: de kwasten moet je onderaan bij het gedeelte waar de haren vast zitten onder een hoek buigen dankun je ook in de hoekjes poetsen tot de klep)
Als je alles gedaan hebt zal de auto nagenoeg niet meer roken .

H&k (0), 19 jaar geleden

Ik zou 'm ook maar afsluiten. Vergeet de millieudiscussie maar.
Het is kiezen: of je blaast in één keer vuiligheid uit je uitlaat, of je spaart een zooi vuiligheid op in je spruitstuk om het er één keer per jaar uit te halen. Komt het alsnog in het millieu terecht. Alleen in het laatste geval verspil je nog een hoop oplosmiddellen om het eruit te krijgen.

eddie2487 (0), 19 jaar geleden

H&K
Zit wat in ja, ik heb de pakkingen gekocht, het zijn twee maten. Een grotere en een kleinere, maakt het nog uit waar ik het plaatje plaats ??
Ik heb bij de dealer gevraagd om de pakkingen voor de EGR. toen ik vroeg waar de afdichting moest komen, keken ze niet blij. Ik kreeg ook geen antwoord....

dutch123 (55), 19 jaar geleden

Die gekke VW dealers ook... ;-)

wicher (0), 19 jaar geleden

Je kunt het plaatje het beste plaatsen tussen het inlaatspruitstuk en het egr huis. Aan de andere kant is ook mogelijk maar ik heb me laten vertellen dat eerstgenoemde methode beter is. Overigens kun je ook het hele egr huis weghalen, heb ik ook gedaan.

Wicher

eddie2487 (0), 19 jaar geleden

Dank je Wicher ga het dit weekend maar eens even proberen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.