Volkswagen Golf: te lage spanningen bij dyname en accu.....

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

wie o wie kan me helpen ....NOODGEVAL!

ik heb een golf 4 1.6 16v bj 2001 maar deze doet met een warme motor en in de file een beetje gek (stationair) mijn toerental gaat van 680 naar ongeveer 1100. als ik gewoon verder rij is er niks aan de hand. heb inmiddels als een andere temp sensor, nieuwe regeleenheid boordcomputer is door gelezen geen meldingen..... nu bleek tijdens het testrijden dat me dynamo te weinig stroom geeft of zo iets (mis 1,5 amp) heb een nieuwe dynamo en een nieuwe accu .... hij hoort ronde 13,8 / 14.2 max te zitten maar komt tot de 12.5...... en af en toe zakt ie helemaal weg dit gebeurt ook met de nieuwe dyname en accu, bij de dealer weten ze dit nu omdat ik erbij was en mij dit hebben verteld maar toch.... wie kan mij helpen ....... hoe krijg mijn auto weer de juiste voltage, zodat me toerental normaal blijft....


grt immersion

immersion

Geplaatst door immersion (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

controleer alle aansluitingen van af de dynamo naar de accu en maak deze schoon wat er zou een overgang weersrand in kunnen zitten.

groetjes jan.

immersion (0), 17 jaar geleden

hoi Jan,

zij hebben direct van de accu naar dynamo gemeten en ook daar voldeed eea het niet, meting kwam niet verder dan 12,6 / 12,8... oja accu was nieuw (groene signaal op of in de accu)

immersion

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

immersion dan zullen ze er toch uitgebreider naar moeten gaan zoeken.

groetjes jan.

sjaak10918 (0) PRO, 17 jaar geleden

Bij draaiende motor moet je tussen de 13.8 en 14.4 Volt over de accupolen meten, bij stilstaande motor meet je de accuspanning; 12.6 volt kan gewoon de spanning van de nieuwe accu zijn. Sjaak

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.